3 Mayıs 2011 Salı

Mayıs Ayı Kitapları


Sevgili Arkadaşım Biblio ile şahane bir Agatha Christie ayı geçirdik. Ben resmi hedefimi tutturdum. Briç Masasında Cinayet ve Gece Gelen Ölüm'ü de okumak niyetindeydim fakat yetişmedi. Olsun, Canım Biblio ile yeni bir Agatha Haftası yaparız ;)

Gelelim bu ay neler okyacağım. Bu ay doğumgünümde hediye edilen kitapları da okuyacağım.

1. Mısır Kaşifi - Arthur Phillips: İdefixe'de tarih kitabı araken karşıma çıktı. Bir süre listemde üst sıralarda bekledi. Adı bile merak uyandırıyordu. Ben de daha fazla beklemedim kendime doğumgünü hediyesi olarak aldım. Gerçekten merak ediyorum içinde Mısır olan herşey beni heyecanlandırır. İdealim Egyptolog olmaktı ama kısmetim Klasik Filolog olmakmış, çok uzak sayılmaz.

2. Sıkı Kontrol Edilen Trenler - Bohumil Hrabal: Ölmeden Önce Okunması Gereken 1001 Kitap listemdeydi. Kendime yılbaşı hediyesi olarak aldım ancak sıra geldi. Merak ettiğim ve sabırsızlandığım bir kitap.

3. Agatha Christie - Hayatım: En sevdiğim yazar Agatha Christie'nin otobiyografisi. Bana Sevgili Emrah'ın doğumgünü hediyesi. Her kitabı ile beni mutlu eden Agatha Christie'yi daha yakından tanıyacağım.

4. İki Yaşındaki Çocuğunuz Büyürken - Diane O'Connell: Artık Kurabiyem hızla 2 yaşına doğru ilerliyor. 2 yaş sendromu  gözümü korkutmakta. Bu kitap pek çok anne tarafından tavsiye edilmişti. Kurabiyem eminim bize zorluk yaşatmaz ancak yine de bu kitabı okuyarak nelerle karşılaşabilirim onu öğrenmekte fayda var.

5. İlber Ortaylı - Türkiye'nin Yakın Tarihi: Canım yeğenim Ecenur'un bana doğumgünü hediyesi. İlber Hoca'yı çok severim. Onun kitaplarını keyifle okurum. Benim için çok güzel bir hediye. Ayrıca yakın tarih her zaman ilgimi çeker.

Mayıs ayı da güzel geçecek gibi... Herkes iyi okumalar :)

4 yorum:

  1. Sıkı Kontrol Edilen Trenler dikkat cekici.

    YanıtlaSil
  2. Mayıs ayı için keyifli okumalar canım.

    Seni rüyamda gördüm bu gece, İstanbul'a gelmiştin, yine kitaplar üzerine konuşuyorduk :)

    YanıtlaSil
  3. Sıkı kontrol edilen trenler kitabı ilgimi çekti ,okuyunca bilgi verirmisinzi?
    Mutlu okumalar...

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Özgür ve Baykuş Gözüyle adı gerçekten ilgi uyandırıyor. Okur okumaz yazımı yayınlayacağım Sevgiler :)

    Canım Biblio ne güzel olurdu bir gün olacak inşallah :) Sevgiler canım

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...