17 Ocak 2012 Salı

Bernard Cornwell - Kış Kralı


Kış Kralı - Bir Kral Arthur Romanı- (The Winter King - A Novel of Arthur)

Bernard Cornwell

Phoenix Yayınevi

2004, Ankara

ISBN: 975-6565-65-9

509 Sayfa

Çeviri: Murat Başekim




Kuzey Avrupa Mitlerini özellikle severim ki içlerinde beni en heyecanlandıran Kral Arthur'dur. Ne zaman bir belgesel, bir yazı olsa hakkında tüm işimi gücümü bırakır takip ederim, okurum. Merlin, Camelot gibi Kral Arthur dizileri takip ederim. Bu kitap da uzun zamandır okumak istediğim bir kitaptı. Baskısı yoktu ve ben tesadüfen Üniversitenin kütüphanesinde olduğunu görünce çok mutlu oldum. Hemen alıp okumaya başladım.

Kral Arthur üzerine sayısız teori var. Çoğunluğun kanaati bir Romalı asker olduğu yönünde ancak yine de tarihçiler net bir şey söyleyemiyorlar tüm araştırmalara rağmen efsaneden öteye gidemiyor ne yazık ki.

Kitap maalesef beni hayal kırıklığına uğrattı. Büyük bir merakla başladığım kitap hiç bir şekilde beni mutlu etmedi. Herşeyden önce çok karakter var, olaylar karmaşık, takip etmek güç. Aslında böyle kitaplar merak uyandırıcı olur ve bir solukta okunur ama maalesef bu kitap beni nasıl desem daralttı. İtiraf etmek gerekirse bir kaç bölümü atlamak zorunda kaldım. Zaman kaybı oldu benim için. Serinin diğer kitaplarını da haliyle okumayı düşünmüyorum. Ben kendime başka Kral Arthur romanları bulayım en iyisi. Sizin önerileriniz varsa lütfen yazın :)

6 yorum:

  1. bazen büyük hevesle okumaya başladığımız kitaplar hayal kırıklığı yaşatıyor maalesef...

    YanıtlaSil
  2. Bernard cornwell in"kış kralı" adlı kitabı satın almak isterim temiz okunmuş da olur ferhatturkman@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ben kitabı sevmediğim için kütüphaneye bağışladım sevgiler

      Sil
  3. kitabı alsancak ta buldum hadi hayırlısı

    YanıtlaSil
  4. kitabı alsancakta buldum hadi hayırlısı.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...