8 Temmuz 2013 Pazartesi

Ben Çocukken #1


Instagram'da kısa bir süredir annemde bulduğum çocukluk kitaplarımı paylaşıyorum. Çok da hoş yorumlar geldi. Benim ile yaşıt arkadaşlarım takip edenler hemen hatırladılar ve kendi favorilerini yazdılar, duygulandılar. Serhat Yayınlarının bu çocuk klasikleri serisi şahanedir. Arkasındaki listeden hep bir sonraki alacağım kitabı seçerdim. Kapakları çok güzeldi. 

Instagram'da paylaşınca bugün bloga da iki satır bir şeyler yazmak istedim. "Esrarlı Ada" benim en sevdiğim yazar Jules Verne'in en sevdiğim kitabı. Çocukken hemen hemen tüm külliyatını okudum. Hatta uzun bir süredir yeniden, bu sefer tam metinlerini okumak istiyorum. Esrarlı Ada'yı ilk okuduğum andan beri hep oyunlarımda yaşattım. Her yaz okul tatil olunca mutlaka adaya düşme oyunu oynardım. Şimdi fark ediyorum genelde yalnız bir çocuktum. Arkadaşsız olmayı ben seçerdim özgür olmak için. İstediğimi okumak, oynamak için. Şimdi bile çok arkadaşım, dostum olmasına rağmen yalnız kalmayı isterim. Hayatımın en güzel zamanı Üniversite'de okurken yalnız eve çıktığım yıllardı. Karakterim gereği bu ıssız ada öyküleri de çok hoşuma gidiyor. Esrarlı Ada da böyle. Adaya düşen adamların hayatta kalma mücadeleleri ve adayı yaşanır bir hale getirmelerini çok seviyorum. Kitabımı annemden bulup eve getirdiğimde yeniden okudum. Çocukluk yıllarıma güzel bir dönüştü. İtiraf etmem gerekirse Esrarlı Ada kitabım iki tane diğerini de bulabilirsem şahane olacak. Diğer kolilere bir bakmak lazım onun kapağını daha çok sevmiştim. Bulursam (inşallah) yazarım. 

2 yorum:

  1. kızıma da ben çocukken sevdiğim kitapları okutuyorum. hatta bugün kasabamızın kütüphanesine giderek ozbüyücüsü, gülliverin gezilerini aldık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...