6 Temmuz 2011 Çarşamba

Agatha Christie - Gece Gelen Ölüm


Gece Gelen Ölüm (Murder in Mesopotamia)

Agatha Christie

Altın Kitaplar

1991, İstanbul

ISBN: 975-405-261-1

175 Sayfa

Çeviri: Gönül Suveren

Agatha Christie'nin en güzel, en gizemli eserlerinden biri. Bir baş yapıt. Ancak maalesef baskısı olmayanlardan. Bu kadar güzel bir romanın en kısa zamanda basılmasını diliyorum.

Olayı bize Amy Heran adında bir hemşire anlatıyor. Bir ailenin yanında çalışan hemşire onlarla birlikte Irak'a gelir. Onların yanından ayrılır bir süre Bağdat'ı gezer. Bu sırada ünlü Arkeolog Dr. Leidner'dan bir iş teklifi alır. Evhamları olan karısına bakmasını ister. Hemşire bu teklifi kabul eder. Kazıya katılır. Louise Leidner çok güzel bir kadındır. Korkuları vardır. Hemşirenin gelmesiyle oldukça rahatlar ve ona neden bu kadar korktuğunu açıklar. Ancak ölüm yine onu bulur. Cinayeti çözmek üzere Poirot'a kazıya gelir ve soruşturma başlar.

Katilinden bir an bile şüphelenmiyorsunuz. Kitabın en hoş satırları Poirot'nun her zaman yaptığı katili açıklama toplantısına bu sefer besmele ile başlaması. Poirot'dan bunu duymak çok hoş. Diğer bir hoş detay ise Poirot'nun dönüşte Doğu Ekspresi'ndeki Cinayet olayına karıştığının bilgisinin verilmesi. Böyle diğer kitaplarla bağlantı kurulunca çok hoşuma gidiyor.

Sahaflarda denk gelirseniz mutlaka alın. Poirot ile Mezopotamya'ya doğru bir yolculuğa çıkın. Gerçekten çok keyifli.

4 yorum:

  1. Ne zaman okusam Poirot'nun olayı anlatmaya başlama kısmına gelince duygulanıyorum. İçindeki bazı noktaları toparladım, yakında Gece Kütüphanesine yazıcam canım. Bu seferki okumamız daha mı keyifli oldu ne? En güzelleri olunca.

    YanıtlaSil
  2. Katılıyorum canım gerçekten çok güzeller yazını sabırsızlıkla bekliyorum :)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. güzel kitaptı, katili tahmin ettim ben yalnız, ama nasıl yaptıgı konusunda sanırım kımse cozememiştir okurken. poirot bayagı bir döktürdü kitabın sonunda, 15 sayfa boyunca "sen de katil olabilirsin şu şu şu sebeplerden" diyerek herkesi önce birer birer suçlayıp sonra da şok edici gerçek katili açıkladı. 9/10 verdim ben.

    YanıtlaSil
  4. Evet Poirot'nun herkesi suçladığı o uzun konuşma heyecanı çok daha arttıyor teşekkürler güzel yorum için Sevgiler :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...