4 Ocak 2012 Çarşamba

Agatha Christie - Noel Kekinin Gizemi


Noel Kekinin Gizemi (The Adventure of the Christmas Pudding)

Agatha Christie

Altın Kitaplar

2010, İstanbul

ISBN: 978-975-21-1193-6

270 Sayfa

Çeviri: Çiğdem Öztekin




"Av dünyanın her yerinde farklıdır. Tilkiyi yakalamak için köpeklerle birlikte at koşturmak gerekir. Bağırırsın, koşarsın, her şey hıza bağlıdır. Kendim hiç çıkmadım ama geyik avında ise pusuya yatıp, saatlerce karnının üstünde sürünmek gerekebileceğini biliyorum. Dostum Hastings, bana bundan uzun uzun bahsetmişti. Bizim buradaki yöntemimiz Sevgili George bunlardan her ikisi de olmayacak. Kendimize örnek olarak ev kedisini örnek olarak almalıyız. Kedi saatlerce fare deliğinin önünde durur bekler. Hareketsiz, kıpırdamadan avını bekler... ama asla uzaklaşmaz."

Yine hayran olunası uşak George ile muhteşem diyaloglar okudum. Noel Kekinin Gizem'i 6 adet güzel öyküden oluşuyor:

Noel Kekinin Gizemi
İkinci Gong
Şamar Oğlanı
Yirmi Dört Karakuş
Düş
Sarı Süsen

Başrolde Noel Kekinin Gizemi ve Şamar Oğlanı olmasına rağmen benim gözdelerim Yirmi Dört Karakuş ve Düş oldu. Özellikle Yirmi Dört Karakuş çok farklıydı. Çok beğendim. Düş ise çok güzel kurgulanmıştı ben bile "Poirot nasıl çözecek ki bu olayı?" diye düşündüm. Tadı damağımda kaldı, tekrar tekrar okunası güzel öyküler gerçekten.

Ben uzun soluklu Poirot romanı okumayı daha çok tercih etsem de bu sefer bu öykülerde yeterince tatmin edici oldu. Öykülerle ilgili çok detay vermek istemiyor okuyun diyorum ;)


7 yorum:

  1. Siz ve Biblio Cristie uzmanı oldunuz vallahi kıskanıyorum ama listemde bir türlü sıra gelmiyor :( Kapak da çok cici bu arada.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Biblio öyle zaten ben naçizane okuyorum son sürat :) kapak gerçekten çok güzel içi kadar...

    YanıtlaSil
  3. kısa hikayelerden oluşan en iyi agatha christie kitabıdır dıyebılırım. ( bu kitaptaki ikinci gong adlı bölümün uzun hali arka sokaktaki cinayet adlı yeni basılan kitapta daha detaylı olarak mevcut bu arada, sarı süsen bölümü ise şampanyadaki zehir kitabının kısa bir özeti gibi yine. benim kitaptaki favorilerim de noel keki-şamar oğlanı ve düş adlı bölümler..

    YanıtlaSil
  4. evet ben de Sarı Süsen'i Şampanyadaki Zehir benzettim Mavi Trenin Esrarı ve Plymouth Ekspresi gibiler. Aslında kronolojik okumamda hata yaptım kronolojik olarak öyküleri de okumalıydım bunda sonra öyle yapacağım gerçi eksik çeviriler var umarım o öykülerde dilimize kazandırılır.

    YanıtlaSil
  5. Canım Deniz'cim, ne güzel anlatmışsın yine. Bizim sevgili kedi Poirot'muz ne muhteşem bir adam =) Noel Keki'nin Gizemi hikayesindeki sıcak ve tiyatral ayrıntılar çok hoşuma gitmişti, diğer hikayeleri tam hatırlayamıyorum ama zaten elimdeki kitap bitince okuyacağım inşallah yeniden. İyi ki varsın canım.

    YanıtlaSil
  6. Canım Biblio'm gerçekten Noel Kekinin Gizem'i çok sıcak aile ortamında geçen sevimli bir öykü ayrıca çocukların Poirot'ya oyunları ve kitabın sonunda ki kek tarifi diğer hoşluklar arasında sen de iyi varsın canım Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. çok güzel bir sayfa.. sayfa görseline hayran kaldım .. emeğinize sağlık.. kitaplara gelince, Agatha Christie kesinlikle defalarca okusam bıkmayacağım nadide ve favori yazarımdır :) sevgilerle

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...