11 Mart 2014 Salı

L.N. Gumilev - Hazar Çevresinde Bin Yıl


Hazar Çevresinde Bin Yıl

L.N. Gumilev

Selenge Yayınları

2003, İstanbul

ISBN: 975-8839-07-1

419 Sayfa

Çeviri: Ahsen Batur



Gumilev ilk kez okuduğum bir yazar. Arkadaşımın tavsiyesi üzerine okudum. Artık Halk bilimi ve Türk Tarihi yeni yüksek lisansım nedeniyle ilgimi çekiyor. İlginç bir yazar olduğu muhakkak. Enteresan tespitleri var. Örneğin "Eski Romalılar üç yüzyıl cumhuriyetin imparatorluğa dönüştüğünü fark etmediler. Ancak Diokletianus sarayın etiketi değiştirdiği zaman monarşi ile yönetildiklerini anladılar." Gerçekten de öyle. Kesinlikle katılıyorum. Elbette katılmadığım noktalarda oldu. 

Ancak Hazar denizi çevresinde şekillenen halklar ve onların tarihleriyle ilgili hoş bir kitap. Dili de oldukça sade ve akıcı. Bir oturuşta kendimi 100. sayfada buldum. Diğer kitapları da gayet ilgi çekici. Onları da okumak niyetindeyim.

En sonda yer alan senkronik tablo ise çok hoşuma gitti. Aynı dönemde yaşayan halkların önemli tarihi olayları senkronik olarak verilmiş. Her zaman böyle tablolar çok hoşuma gitmiştir. 

1 yorum:

  1. merhaba, tarihle ilgili kitaplarınızı merakla takip ediyorum, biraz daha tarih kitaplarına ağırlık verirseniz sevinirim, bende ikinci üniversite olarak tarih okuyorum, yaşım 42, tarih için biz geç yaş

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...