4 Nisan 2014 Cuma

Agatha Christie Okumaları [5-30 Nisan 2014]


Bazen yolun sonuna gelmek hüzün verir tıpkı Agatha Christie kronolojik okuma yolunun sonu gibi... Herşey bu yazı ile başladı. İlk başladığımda 35-40 kadar kitap vardı kütüphanemde. Baskısı olmayanlar vardı ve onları bulabilir miyim bilmiyordum. Ama tüm kitapları toplamayı çok istiyordum. Ve yaklaşık 3.5 yıl süren bu okuma nisan ayı ile sona erecek. Dile kolay tam 60 kitap okudum buldum. Bazıları (Meçhul Düşman) karşıma birden çıktı bazılarını da epey aramam gerekti (Geceyarısı Cinayeti). Çoğu arkadaşım bu çabamı takdir ve hayranlıkla karşıladı. Bazı arkadaşlarım ilham aldı ve bu şekilde okumaya başladılar. En güzeli elbette beni bu okumalarda yalnız bırakmayan Canım Arkadaşım Biblio. Onun desteği ve varlığı ile devam etti bu güzel yolculuk.

Son 6 kitap kaldı. Sonra geriye kalan öykü kitaplarını okuyacağım. Ama romanlarını bitirmek benim için bir dönüm noktası. Öncelikle Biblio'ya desteği ve dostluğu için çok teşekkür ederim. Tanışmamızı Fowles'a dostluğumuzu Agatha'ya borçluyuz. Kısacası kitaplara...Hayatımda çok özel bir yere sahip iyi ki var...

Şimdilerde Poirot dizisini kronolojik olarak izlemeye başladım :) o da güzel bir proje. Peki sonra ne olacak kitaplar bitince? Styles'a geri döneceğiz ve yeniden başlayacağız ;) Zira bu yolculuk hiç bitmeyecek. 

Bu son 6 romanda Canım arkadaşım Biblio ile bana katılırsanız seviniriz. Nisan ayımız Agatha'nın.

Benim kitaplarım:

  • 1970 Frankfurt Yolcusu - Passenger to Frankfurt
  • 1971 Ölüm Meleği - Nemesis
  • 1972 Filler de Hatırlar - Elephants Can Remember
  • 1973 Kader Kapısı - Postern of Fate 
  • 1975 Ve Perde İndi - Curtain 
  • 1976 Uyuyan Ölüm - Sleeping Murder

12 yorum:

  1. Ben de hayranlık duyuyorum doğrusu.

    YanıtlaSil
  2. Agatha Christie'nin 3 kitabını okumuş biri olarak kıskandım doğrusu. :) Ama bu paylaşım bana şevk vermedi değil. Üstelik fotoğraf da süper. ;)

    YanıtlaSil
  3. Canımm, yazını okurken başında hüzünlendim, ortasında çok mutlu oldum, sonunda da sevindim. Senin yerin de benim hayatımda çok ayrı, çok farklı. Manevi varlığını yanımda hissediyor gibiyim, gibisi fazla aslında. :) Seni çok seviyorum ve tabii bu güzel okumalarımızı da.

    Linkini verdiğin ilk karar anı yazını okudum, sanırım blogunda ilk gördüğüm, okuduğum yazılardan biriydi, şu an hala düşünüyorum başından sonuna kadar sırayı bozmadan okuyabilir miyim diye. 'Seninle olursa okurum' bunun cevabı. :) Ama sırada daha öyküler var değil mi?

    Sonra başka yazarlar var okuyacağımız, Shakespeare'dan birkaç kitap daha mesela, bir de mailde yazdım birkaç gün önce aklıma gelen bir yazar okumasını (Hesse değil ;)

    Okumaların bazıları verimli geçiyor benim için, bazılarında tempoyu yakalayamıyorum ama yine de içinde olmak, birazcık planlamak hoşuma gidiyor. Maalesef hayatın ne getireceği belli olmadığı için, bu da normal sanırım. Fazla ayrıntıya, kurala girmeden okumamız da çok güzel.

    Seni çok seviyorum ve tanıdığım için çok şanslı olduğumu hissediyorum, iyi varsın hayatımda, sonra.. İyi ki kitaplar var. ♥



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O ilk zamanlar çok farklıydı :) Almina daha bebekti ben daha farklıydım... Okudukça yaşadıkça her şey değişti... Dostluğumuz da... Daha güçlendi sanki sensiz kitap okumak imkansız gibi...
      Birlikte elbette okuruz yine yeni yeniden.... Ve önerilerin kesinlikle dikkate değer kesinlikle yapalım benim de minik bir önerim var mail yazacağım sana... Güzel yorumun için çok teşekkür ederim aynı şeyleri hissediyoruz
      Sevgiler

      Sil
  4. Insan Agatha Teyzeyi okumaktan hic bikmaz.Bende tum kitaplari bitirince sizin gibi tekrar okumaya baslayabilirim bende bu okumaya Dersimiz Cinayet Son Evdeki Tehlike kitaplarini okuyarak katilacagim.
    5 Kucuk Domuz iki gun once bitti.Bence Agatha Christie nin en harika kitaplarindan biriydi.Uyarlamasinida izledim.Sasirtici olarak kitabin disina cikmamislar HAYRET.Izledigim en guzel uyarlamaydi.Cok huzunlu bir hikayeydi.Maalesef artik David Suchet li uyarlamalarin sonuna gelindi.Izlemedigimiz tek film Ve Perde Indi kaldi.
    Bu arada buyuk kizimda baslasi Agatha okumaya o da cok begendi On Kucuk Zenciden dolayi gece uyuyamadi o derece yani zavalli cocugum annesi yuzunden basina gelmeyen kalmadi.Sozu cok uzattim sevgiyle kalin herkeze iyi okumalar.Sadik Okuyucunuz Derya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Sevgili Derya ne güzel böyle uzun uzun yazmışsın...
      Maalesef evet David Suchet Poirot olmak için doğmuş ne kadar yakışmıştı
      Kızınız da Agatha fanı oluyor ne güzel On Küçük Zenci de benim rüyama girmişti
      Kitaplar bitince yine yorum yazın
      Sevgiler...

      Sil
  5. Selam!

    Meral ( eskiçikolataçikolata)

    YanıtlaSil
  6. aylarca takip ettim 2 (thalassapolis ve biblio) güzel blog , hergün girip bugün ne yazmışlar diye meraklanıp duruyordum, ekranda sizlerin yeni yazılarınızı görmek inanılmaz heycanlandırıyor,
    Agatha Christie'yi bir tek ben seviyorum zannediyordum, oysa ne kadar çok kişi varmış, çok mutlu oldum. eskiden kitap okurken diyordumki off bu kitaptan süper film olur, meyerse varmış tesadüfen buldum, sonrada tüm Agatha (Poirot ve Marple) filmerin hepsini buldum seyrettim ve arşivledim, şimdide kitapları sizinle beraber okuyup biriktiriyorum. Bulamadım son 5 kitap var onlarıda sahaflarda bulurum diye düşümiyorum. sizlere çok teşekkür ederim. takibe devam:)

    YanıtlaSil
  7. aylarca takip ettim 2 güzel blog , hergün girip bugün ne yazmışlar diye meraklanıp duruyordum, ekranda sizlerin yeni yazılarınızı görmek inanılmaz heycanlandırıyor,
    Agatha Christie'yi bir tek ben seviyorum zannediyordum, oysa ne kadar çok kişi varmış, çok mutlu oldum. eskiden kitap okurken diyordumki off bu kitaptan süper film olur, meyerse varmış tesadüfen buldum, sonrada tüm Poirot ve Marple filmerin hepsini buldum seyrettim ve arşivledim, şimdide kitapları sizinle beraber okuyup biriktiriyorum.
    Bulamadım son 5 kitap var onlarıda sahaflarda bulurum diye düşümiyorum. sizlere çok seviyorum ve teşekkür ediyorum. takibe devam:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Agatha Christie severlerle blog sayesinde buluşacağımı tahmin etmezdim iyi ki blogumu yazmaya başlamışım diyorum güzel yorumunuza geç yanıt verdiğim için özür dilerim
      Sevgiler teşekkürler
      not. Umarım diğer kitapları en kısa sürede bulursunuz

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...