27 Haziran 2014 Cuma

Hermann Hesse Okumaları [Temmuz 2014]



Son bir sene nasıl geçti hiç bilmiyorum. Geçen sene bu zamanlar Türk Dili ve Edebiyatı alanında yüksek lisans yapmaya karar vermiş ve çalışmaya başlamıştım. Sonra sınavda başarılı olmuş yüksek lisansa başlamış hazır ona başlamışken lisans da okuyayım demiştim. Sonra sınavlar, ödevler, seminerler, okumalar, koşturmalar... Okuduklarımı yazamamak çok mutsuz ediyor beni. Ama bu yaz okuduklarımı yazmak en birinci işim olacak inşallah. Hüzünlü Agatha Christie okumamı örneğin yazmadan olmaz.

Bu ay ise yepyeni başlıyor bizim için. Canım arkadaşım Biblio ile Hermann Hesse okuyacağız. Çok uzun yıllar önce Hesse'nin Siddhartha ve Doğuya Yolculuk kitaplarını okumuştum. Canım arkadaşım teklif edince diğer kitaplarını okumak istediğim için hemen kabul ettim. Biz temmuzda Hesse okuyoruz. Sizi de bekleriz. 

Bu şahane görsel tasarımı Biblio'ya ait. Hesse'nin resimlerinden birini kullanarak hazırlamış. Canım arkadaşım iyi ki var onunla okumak büyük bir zevk.
Benim okuyacaklarım :

  • Boncuk Oyunu
  • Bozkırkurdu
  • Gertrud
Katılmak isterseniz yazı altına yorum yazarak ve blogunuzda duyuru yaparak katılabilirsiniz. İletişim için Sevgili Biblio'ya gecekutuphanesi@hotmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. 

4 yorum:

  1. Bozkırkurdu ve Boncuk Oyunu eş kitaplarımız :) Baya uzun bir liste yazdım ama kaçını okuyacağım merak ediyorum. Seninle okuyacak olmak çok güzel canım ve motive edici ♥

    Agatha yazılarını da dört gözle bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben cesaret edemedim :) umarım hepsini bir çırpıda oku ve yazarım
      Seninle nice okumalara canım :)

      Sil
  2. Merhaba Sevgili Deniz
    Bu sefer cok ozlettiniz kendinizi.Bu kadar ara vermeyin lutfen.Poirot okumalari benim icin cok guzel gecti.Ve Perde Indi yide izledim cok guzel bir uyarlamaydi goz yaslarimi evdekilere gostermemek biraz zor oldu.Dalga geciyorlar benle ne yapayim.Onun finaldeki huzunlu bakislarini gorde aglama.Ama nerden bilecekler bunu ancak Poirot severler bilir.
    Eger yanlis anlamazsaniz bir onerim olacak yaptigimiz bu okumalara Turk yazarlarida katabiliriz belki.Peyami Safa Halit Ziya Ahmet Hamdi gibi.
    Bu arada Ramazan ayini kutluyor oruclariniz ve dualariniz kabul olsun diyorum.
    Sevgiler sadik okuyucunuz Derya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Sevgili Derya
      Maalesef öyle oldu her gün bloga yazı yazmak için uyansam da bir türlü olamadı
      Benin Ve Perde İndi'yi hem okumama hem de izlemem o kadar zor oldu ki bile bile sonunu izlemek ve okumak bir ara keşke hiç bu son kitabı okumasaydım dedim filmi izledikten hemen sonra ölmediğini kendime kanıtlamak için sanki başka bir bölüm izledim hala etkisindeyim
      Öneriniz şahane ilk fırsatta bunu yapalım bölük pörçük okudum Türk yazarları çok iyi olur zaten bu sene Tanzimat Dönemi Türk Edebiyatı diye bir dersim var ona da destek olur :)
      Hayırlı Ramazanlar size de güzel dileklerinize teşekkürler Sevgiler

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...