29 Ağustos 2014 Cuma

TANZİMÂT OKUMALARI 'Nâmık Kemâl' [Eylül 2014]


Türk yazarlara daha çok vakit ayırmak istiyordum. Türk Dili ve Edebiyatı yüksek lisansı ve lisans eğitimine devam ettiğim için kronolojik bir okuma yapmak istiyordum. Canım arkadaşım Biblio'ya konuyu açtığımda bana katılma nezaketini gösterdi ve bu şahane görseli hazırladı. İlk yazarımız Nâmık Kemâl. Katılmak isterseniz kapımız açık. Görsel için  gecekütüphanesi@hotmail.com adresine mail yazabilirsiniz. Katılımızı sosyal medya aracılığı ile ya da yazının altına yorum yazarak bizimle de paylaşabilirsiniz. 

Benim okuyacaklarım
  • Cezmi - Namık Kemal
  • İntibah - Namık Kemal
  • Vatan yahut Silistre - Namık Kemal
  • Vatanı Sattık Bir Pula - Hıfzı Topuz
Canım Biblio'nun yazısı burada
Sonbahar başlarken biz de eskilere gideceğiz. 



4 yorum:

  1. Nâmık Kemâl ayımız henüz başlamadı ama bu ara peşpeşe Türk yazarların kitaplarını okuyunca, bu okumanın ne kadar iyi bir fikir olduğunu ve her ne kadar çok sevsem de epeydir bu türde okumayı ihmal etmiş olduğum için özlemimi daha iyi anladım. (Cümle yine fazla uzun oldu O.o) Kendi dilinde yazılmış kelimeler, tasvirler, hayaller, düşüncelerle tanışmak cidden şahane bir şey.

    Teşekkür ediyorum canım bu güzel fikrinden gelişen okuma serüvenini benimle paylaştığın için. Ve şimdiden devamı için sabırsızlanıyorum. ♥.♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim canım katılıp beni yalnız bırakmadığın için...
      Devam edelim gerçekten keyifli olacak
      Çok öpüyorum
      Sevgiler

      Sil
  2. Dünya edebiyatı kadar canım Türk Edebiyatı benim bir tanemdir.Türk yazarlara burun kiviran sadece yabancı yazarları okuyanları anlayamıyorum doğrusu.Bence Yahya Kemal i,Peyami Safa yi,Necip Fazıl i okumayan çok şey kaybetmiş olur.Hele Ahmet Hamdi Tanpınar siz olmaz.
    Namık Kemal den Cezmi,Gülnihal,İntibah okuduğum kitaplar.Eleştirmek haddim değil ama saydığım yazarlardan aldığım tadı Namık Kemal de bulamadım.Yinede döneminin önemli yazarı olduğu icin okudum.Sanki Namık Kemal inde benim begenime ihtiyacı vardı :)
    İnşallah Sabahattin Ali,Refik Halit,Ahmet Hamdi okumaları da yaparız.
    Herkese İyi Okumalar
    Sevgiler
    Sadik Okuyucunuz Derya

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Deniz
    Yukarda yazmayı unuttuğum bir sıkıntımı paylaşacağım sizinle.
    Bazı insanlar var evime konuk olduğu zaman küçücük kitaplığından kitap talep ediyorlar.Ben mırın kırın ediyor bin dereden su getiriyorum.Karşıdakini incitmek istemiyorum çünkü yıllar içinde verdiğim kitaplar geri dönmedi.Dönenlerinde hali içler açısı.
    Hayir olmaz dediğim zaman dehşet içinde bana bakıp dudak büküyorlar.
    Yahu kardeşim git kitapçıya kendine kitap al.Mecburmuyum ben sana kitap vermeye.Hepsi yıllar içinde oluştu bazisinin yeni baskısı yok.
    Korku filmi gibi vallahi öyle değil mi :)
    Sevgiler
    Sadik Okuyucunuz Derya
    Hamiş : Bu korkunun kaynağı nerden biliyormusunuz Denizcigim.İlkokuldayken arkadaşıma verdiğim kitap kardeşi tarafindan parca pincik edilmişti de bende sinirden oturup aglamistim.İste o günden beri ben boyleyim.Yoksa vallahi hicte hasis bir insan değilim paylaşmayı çok severim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...