18 Ocak 2015 Pazar

2015 Rusya'da Edebiyat Yılı İlan Edildi




Rusya'da 2015, edebiyat yılı olarak ilan edildi. Hazırlanan edebiyat logosuna göre Rusya'da 2015 yılının sembolleri, Rusya'nın büyük yazar ve şairleri Aleksandr Puşkin, Nikolay Gogol ve Anna Ahmatova olacak. Logo, Rus şair ve yazarların profilleri Rus bayrağı renklerinde olacak şekilde tasarlanmış.
 
Rus Edebiyatını hep sevdim. Bu sene de bulduğum fırsatlarda mutlaka Puşkin ve Gogol'ün okumadığım kitaplarını okumaya çalışacağım. Anna Ahmatova hiç okumamıştım bu sene onu da okumaya çalışacağım. Gogol en sevdiklerimden. "Palto"sunu üç dört kez okumuşumdur. Bu sene Genco Erkal'ın efsanevi bir şekilde oynadığı "Bir Delinin Hatıra Defteri" ni izleme şansı da buldum. Genco Erkal'ın performansı günlerce beni etkisi altına aldı. Eğer Palto'yu okumadıysanız mutlaka okuyun. Dostoyevski o kadar değer verir ki şöyle demiştir: "Hepimiz Gogol'ün paltosundan çıktık."  

5 yorum:

  1. Anna Ahmatova'yı hiç duymamıştım. Kısa zamanda onun bir eserini okumak isterim. Palto'yu da çok merak ettim. Onu listede başlara koyacağım. Yazı için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyunca lütfen yorumunuzu da yazın bana
      Çok teşekkür ederim Sevgiler

      Sil
  2. Anna Ahmatova'nın şiirlerinden çok az kısmını okuyabildim ama çok etkilemişti beni.O sebeple yeniden okumak istiyorum. Puşkin'in hikayelerini de çok berrak ve güzel buluyorum ama bugüne kadar düzenli okumak kısmet olmadı. ;)

    Sık sık yazılarını görmek ne güzel canım, mutlu oluyorum okudukça ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım yorumunu görmek ne kadar güzel belki minik bir okuma planlayabilir birlikte okuyabiliriz ne dersin?
      Çok teşekkür ederim Sevgiler Canım Arkadaşım

      Sil
    2. Olur canım, inşallah. ♥♥♥

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...