31 Ocak 2018 Çarşamba

2018 Planları





Instagram icat oldu blogger bozuldu. Blog yazamaz olduk. Bazen yazmayı o kadar çok özlüyorum ki... Dün gece yatağa yattığımda bu yazıyı yazmayı hayal ettim. Eskiden de yoğundum kızım daha küçüktü ama bloga yazı yazmak için mutlaka zaman bulurdum. Tüm suçu Instagram'a atmamak lazım yani. Her kitap bitirdiğimde bunu yazmalıyım diyorum ama yok motive edemiyorum kendimi yazmak için. Sonra okuduğum kitabın etkisi geçiyor yerini başka kitaba bırakıyor, sonra onu yazmak isteği geliyor böyle bir kısır döngü devam ediyor. Elimizde halbuki akıllı telefonlar da var oradan bile yazı yazılabilir. Hatta sırf kitaplarımı paylaştığım bir Instagram hesabı bile açtım thalassapolis ne okudum diye. Ama yok blogun keyfi başkaydı. Etkileşim vardı blog dünyasında. Bir sürü güzel insan tanıdım. O kadar özene bezene fotoğraf çekiyorum post yazıyorum  50 kişi beğenirse ne ala yorum bile yazan yok. Youtube kanalı açmayı düşündüm. Ama  "yutıbırlık" çok acayip birşey. O dünyada zaten pek öyle kitap sanat falan izlenmiyor. "Zara indiriminden neler kaptım", "ne kadar acayip tüketiciyim", "iventler" "vloglar" saçma sapan "çelinçlar" "çilekli linkler"... Yorekok izleyip you tube dan daha çok soğuyorum. Tabii çok faydalı paylaşımlarda var Barış Özcan kült ama az işte diğerleri daha çok izleniyor.
 
Nedeni niçini bir tarafa bırakmak lazım madem bu kadar yazdım devam ediyorum. Hala buralarda birileri var mı bilmiyorum. Hiç kimse okumasa bile ben kendimi iyi hissedeceğim. Belki o Instagram öncesi blogların havalı zamanı geri dönmeyecek ama olsun yazıyorum. (Steve Jobs iyi mi ettin bilmiyorum yine de R.I.P.) 



Planlarıma geri dönelim: 2018 de elbette daha çok kitap okumak daha az internet ve sosyal medya olacak. Bir şekilde neden bilemiyorum facebook hesabımı kapattı baştan bir kızdım, mail attım geri almak için sonra baktım zamanım artıyor. 600 küsür arkadaşım vardı en son. Zamanlı zamansız etiketlenmeler, yorumlar falan oh biranda kurtulmuşum. Ondan mıdır bilemem ama 2017 de 100 kitap okudum. bu sene de hedefim 100 kitap.



Peki neler okumak niyetindeyim. Öncelikle her ay mutlaka bir klasik okunacak. Öğrencilerime kitap önermeyi çok seviyorum. Özellikle klasikleri. Ancak son zamanlarda çoğunu unuttuğumu farkettim. Bir de ben lisedeyken okudum büyük kısmını bu kadar özenli tam basılmıyordu. İş Bankası, YKY ve Can yayınları hem çevirileriyle hem de baskı kaliteleriyle gerçek klasik keyfini vaad ediyor. Hal böyle olunca yeniden okuduklarımı okumaya başladım. Geçen sene başladım ama çok düzenli olmadı. Bir de benim en büyük eksiğim Türk Edebiyatı. Türk Edebiyatının klasiklerinde epey bir eksiğim var. bu nedenle bir ay yabancı bir ay Türk klasiği okuyacağım.

Bir diğer niyetim İnce Memed okumak.  O kadar üzerinden zaman geçti ki... Kütüphaneden ödünç alıp okumuştum bu nedenle kütüphanemde yok. Yazın okumayı en çok istediğim seri.


Bir başka tekrar okumak istediğim seri ise 1998 yılında okuduğum "Yerdeniz". Yazarı Ursula K. Le Guin'i henüz çok yeni kaybettik. Ne zamandır yeniden okumayı çok istiyordum Le Guin vefat edince bu yaz mutlaka okumalıyım diye karar verdim. 


Geçen sene başladığım ama maalesef devam edemediğim Say Kitap Fikir Mimarları dizisi. Seri şahane ve ben kimden başlasam bilemediğim için kronolojik okumaya karar vermiştim. Sokrates ile başladım Platon ile devam ettim. Ama Aristoteles'te kaldım gözüm korktu. 560 sayfaydı ve ben her ay bir Fikir Mimarı okuyacaktım. Aristoteles hala okunacaklar arasında bekliyor. Her ay olmasa da iki ayda bir okumak istiyorum çünkü çok değerli bir seri. 

Sonra canım Biblio ile planlarımız var onlar netleşince yine yazmak isterim. 


Bir de yine yakın zamanda kaybettiğimiz Umberto Eco ayı yapmak istiyorum. Gülün Adı'nı da okumayı çok ama çok özledim.  

Eğer bu yazıyı okuduysanız çok mutluyum ve siz de planlarınızı yazarsanız çok daha mutlu olurum. Bol kitaplı günler...




15 yorum:

  1. Selam aynı duygu ve düşüncelerle dün gece ağustos ayından bu yana ilk defa oturup kitap yorumladım blogumda. Bugün son zamanlarda okuduğum bir başka kitabı daha yorumladım ve takip ettiğim 10-15 bloggerın çoğunun en son yazdıkları yazınların neredeyse 1 yıl önce olduğunu gördüm aynı benim gibi ''Ne Okudum'' blogunu tıkladım en son yazı 11 ay önce falan yazılmış neyse bloguma yazıyı yazdım yarım saat önce şöyle bi gezinip sayfayı yenilediğimde hopp Ne okudum bloguna yeni yazı hemen tıkladım Thalassapolis olduğunuzu bile unutmuşum ki instagramda takipleşiyoruz... Blogda olmak başka bişey ne facebook a ne instagrama benziyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yepyeni yazıya hemen yorum gelmesi beni çok umutlandırdı hala hayat var demek buralarda çok mutlu oldum bırakmayalım devam edelim :)

      Sil
  2. Söylediklerinin her bir kelimesine katılıyorum, keşke eskisi gibi etkileşimler olsa bloglarda. Instagram'da çoğu zaman tek bir cümle bile yazasım gelmiyor ama blogda ne güzel uzun uzun anlatıyorduk herşeyi. Ben de şöyle yoğunum böyle yoğunum diyorum ama sosyal medyada zaman öldürmeye vakit buluyorum. Halbuki zaman en kıymetli şey, dolu dolu yaşamak lazım. Klasikleri okumayı ben de son zamanlarda çok istiyorum, üniversiteden sonra çok fazla okumadım ama dediğin yayınevleri gerçekten şahane basımlara sahip. Bol okumalı, umarım bol blog yazılı bir sene olsun hepimize :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Güngör'cüğüm sen de blog sayesinde tanıdığım ilk arkadaşlarımdansın reel arkadaşlarımdan daha yakın buluyorum seni ve diğer blog sayesinde tanıdığım arkadaşlarımı umarım az da kalsak devam ederiz :)

      Sil
    2. Ben de aynı şekilde sizleri çok seviyorum, inşallah devam edeceğiz :)

      Sil
  3. Instagram ile alakalı yazdıklarında o kadar haklısın ki! Okurken sanki benim düşüncelerimi paylaşmış gibiydin. Bu yüzden ben de instagramı bir türlü samimi bulamıyorum. Blogun yeri çok ayrı cidden! Kurulan arkadaşlıklardan tut, hazırladığın yazının kıymeti bile apayrı. Benim sosyal medya kullanımım blogdaki yeni yazıları haberdar etmek amaçlı oluyor. Bundan daha ötesini de istedim ama dediğim gibi oradaki samimiyeti bir türlü blogdaki gibi olmadığını fark ettiğimde sevgili bloguma geri döndüm. Tabi aynı zamanda diğer bloglara da :)

    Umarım okuma hedeflerine ulaşırsın. Keyifli okumalar! *.*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim ne kıymetli yorumlar kesinlikle blog sayesinde şahane bir sinerji vardı sosyal medya soğuk güvensiz duruyor yaşasın bloglar :)

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum :) ne güzel ortak hedeflerimiz varmış çok mutlu oldum belki birlikte okuruz Eco'yu olmaz mı? Sevgiler iyi ki buradasınız

      Sil
  5. Herhalde iki aydan fazla oldu, ilk defa bloğa göz atayım dedim. sen çıktım karşıma. instagram yüzünden oldu bunlar katılıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Zeynep ne güzel yorumunu görmek bana yeniden yazma enerjisi veriyor tüm yorumlar

      Sil
  6. ben de buradayım :)) yazılarını da özlüyorum :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bundan sonra yazmak için çaba göstereceğim çok mutlu oldum özlenmek ne kadar güzel :)

      Sil
  7. Ne okudum’da yeni yazı görmek ne kadar güzel, uzun uzun anlatmışsın hem de, öyle özlemişim ki bir çırpıda hepsini okudum ♥️

    Niye bloglara yazmak bu kadar zor bilmiyorum ki, benimde gene bir yığın bilgisayarın yanında ne zamandır bekliyor, oturup dönem dönem hepsini birden yazıyorum ama bu ara yine yazamadım 🙄

    Okumayı istediklerinin çoğuna talibim canın, hatta Ursula’nın iki kitabını be Don Kişot’u sipariş ettim bile, planlarımızı yapalım inşallah😘

    Not: Aynısı oldu mu bilmiyorum ama benzerini yazmaya çalıştım 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Biblio'm iyi ki varsın senin yorumunu görmek her zaman beni çok mutlu ediyor
      En kısa zamanda planlarımızı netleştirelim seninle okumak büyük keyif Sevgiler canım

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...