4 Ocak 2011 Salı

Xavier Barral I Altet - Sanat Tarihi


Sanat Tarihi

Xavier Barral I Altet

Dost Kitabevi

2006 Ankara

ISBN: 975-298-237-9

141 Sayfa

Çeviri: İsmail Yerguz





Sanat Tarihi sever misiniz? Ben çok severim hala bir Sanat Tarihçisi olma hayalimden vazgeçmedim ve arasıra Sanat Tarihi Doktora programlarını araştırır dururum. Kurabiyem biraz büyüsün hayalimi gerçeğe dönüştüreceğim inşallah. İşte bu hayalimden dolayı her daim Sanat Tarihi okuma eğilimindeyimdir. Bu kitap da Dost Kitabevi Kültür Kitaplığından yayınlanmış. Bu serinin diğer kitapları da çok güzel. Güzel olması demek bana yeni bir plan demek, evet artık yeni planlarımdan biri de bu seriyi tamamlamak. Bazen kendime hayret ediyorum ve soruyorum: Bu plan, projelerim ne zaman biter yada ben bu işlerden ne zaman vazgeçerim diye. Ama sanırım insan özünde hep aynı. Çocukken de böyleydim :)

Kitaba gelirsek, sanat tarihi özetini içeren bu minik dev kitabı çok sevdim. Tek noksanı görsellik ki oda bu tür cep kitaplarında aranan bir özellik değil. Adı geçen sanat eserlerini internetten gayet rahat bulup inceleyebilirsiniz. O yüzden de bu kitap için bir eksi değil. Sanat Tarihi alanında diğer dev kitapların yanında gayet mütevazı ama işlev sahibi bir kitap. Özellikle lisedeki sanat tarihi dersleri için çok hoş bir alternatif. Lisede bir sene boyunca aldığım sanat tarihi dersinin tüm konularına hakim. Şimdi müfredat ne durumda açıkcası bilmiyorum.

Bu kadar küçük bir kitap sizi tatmin etmez ise bu alanda bir başyapıt olan Gombrich'in Sanatın Öyküsünü tavsiye ederim.

Bu 2010'un son kitabıydı.

8 yorum:

  1. Lisede sanat tarihi dersini çok severdim. ancak ben bu tarz kitapların bol resimlisini seviyorum.

    YanıtlaSil
  2. Evet bol görsel ile daha keyifli elbette canım teşekkür ederim ilk yorumlayan olduğun için :)

    YanıtlaSil
  3. Sanat Tarihini ben de çok severim Deniz'cim. Okusam ne güzel olurdu diye düşünürüm zaman zaman, bu konuda da benziyoruz birbirimize. :)

    Önerdiğin kitapları not edip bakıcam en kısa zamanda. En son Ayrıntı Yayınlarından bir kitap aldım Sanatta Anlamın Görüntüsü adında. Resim yorumlama üzerine ve görüntü kalitesi de hayli iyi. Bir de John Berger'in Görme Biçimleri okuma sıramda. Bitince paylaşırım inşallah.

    Yazı için çok teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  4. Canım Biblio
    birbirimize gerçekten benziyoruz... Ben de senin önerdiklerini not ettim en kısa zamanda alıp okuyacağım. Senin yorumlarını da bekliyorum.

    Bu güzel yorum için ben teşekkür ederim canım :)

    YanıtlaSil
  5. Lisedeyken Gombrich'in Sanatın Tarihi'nin 1. cildini okumuştum. Okulun kütüphanesindeydi ve derslerim aralıklıydı o zamanlar. büyük bir zevkle okumuştum. Ama ikincisini okumayamadan mezun olmuştum. Kitap fotoğrafları ile de hala aklımdadır. Çok güzeldi.

    YanıtlaSil
  6. Evet gerçekten güzeldir :) sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Tuğba Polatcan12 Şubat 2012 19:39

    Merhaba, benim alanım ingilizce ama ben şu an sanat tarihi bölümünde yüksek lisans öğrencisiyim. Bazen yanlış mı yaptım diyorum ama alanın güzelliklerini öğrendikçe iyi ki de başlamışım diyorum. Burda tavsiye ettiğiniz kitaplara da ulaşacağım, çok iyi oldu benim için tşk ederim. Ve bu bloga bayıldım ben. Ortak noktaların okumak ve yazmak olduğu insanlarla ve bloglarla karşılaşmak çok keyifli :)

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Tuğba hoş geldiniz çok teşekkür ederim :) Benim de niyetim Sanat Tarihi'nde Doktora yapmak umarım ÜDS'den istediğim puanı alıp başvurabilirim. Size başarılar ve sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...