Uzun zaman önce planlamıştım. Bir tek elimde Hindu mitolojisi vardı. "Niye sadece Hindu mitolojisini okuyorum" dedim,kendi kendime. Güzel bir Hint ayı planlayayım. Yoğun olarak okuyayım. Llosa haftamızı yaparken Sevgili Oklap ile, ona bahsettim projemden. Hemen sevdi ve katıldı. Ama ben tarih, mitoloji, edebiyattan eser seçerken o tarzını bozmadı, hep edebi eserler seçti:)
Projemiz yaklaşırken Kitapçı Kız "Ben de varım" dedi. İyi ki katıldı. Hep birlikte biz bu ay Hindistan'dayız.
Umarım bu ülke ziyaretlerimiz devam eder. Aklımda başka bir ülke var ama şimdi söylemem :)
Umarım bu ülke ziyaretlerimiz devam eder. Aklımda başka bir ülke var ama şimdi söylemem :)
Okuyacağım Kitaplar ise:
1.Hindistan Tarihi - Dietmar Rothermund - Hermann Kulke
2. Hindu Mitolojisi - W.D. Flathery3. 20. Yüzyıl Edebiyatından Seçme Hint Öyküleri - Serpil Ural
4. Gora - Tagore
5. Güller Şöleni- Indu Sundersan
Ganesha
Cemil Merç'in de Hint Uygarlığı ve kültürünü derinden incelediği bir kitabı vardı ama ismini şu an hatırlayamadım. Ben de onu okumayı istiyordum.Sizlerin bitirmesinden sonra yorumlarınızı ve C.Meriç gözüyle Hindistanı görmek benim için çok hoş bir yelpaze olabilir aslında:)Ama okunacak kitaplarım birikmişken onlara haksızlık edip kuyrukta öne alsam mı acaba?:)
YanıtlaSilİyi okumalar.
haydi söyle söyle :)
YanıtlaSilAslında Cemil Meriç külliyatını okumak gerek. Meriç'in bir Hint Edebiyatı incelemesi vardır ancak sanırım baskısı yok. Işık Doğu'dan Gelir de yine doğu kültürü üzerine yazılmış. Okunacak kitapların birikmesi zor bir durum ama bazen bir kitap gelip öne geçebilir kuyruktakiler anlayışla karşılacaktır sanırım. :) sevgiler...
YanıtlaSilÖzgür'cüğüm tam bir çalışma yapmadım henüz ama Çin-Japonya var aklımda :) daha doğrusu elimde bir de Çin - Japon Mitolojisi var ne dersin ;)