11 Ağustos 2014 Pazartesi

Çocukluk Okumaları 10-31 Ağustos 2014



Uzun zamandır canım arkadaşım Biblio ile planladığımız bir okumaydı. Çocukken sevdiğimiz biz de iz bırakan yeniden okumak istediğimiz kitapları okumak. Bu güzel yaz günleri bana çocukken yaşadığım tatil günlerini anımsatıyor. Böylece o çok özlediğimiz günlere dönmek sanırım daha kolay olacak. 

Geçenlerde National Geographic izlerken bir test ile karşılaştım ve beynimin erkek beyni olduğunu öğrendim. Sanırım o yüzden çocukken macera kitapları özellikle Jules Verne çok severdim :) Hala da severim bu nedenle hemen hemen tüm Jules Verne kitaplarını okumuşumdur. Hatta önümüzdeki aylarda bir Jules Verne ayı planlıyorum. Bu kadar Verne sever biri olduğum ve çocukken çok okuduğum için Jules Verne kitabını da var okuyacaklarımın içinde. Çocukken çok sevdiğim ve sonra çizgi filmini de izlediğim Küçük Prenses'in de önemi büyük. Nedense yatılı okulları severim orada geçen öyküleri. En iyisi okuyacaklarımı liste olarak yazayım.
Küçük Prenses - F.H. Burnett
Küçük Prens - A. De Saint-Exupery
İki Yıl Okul Tatili - Jules Verne
Alice Harikalar Diyarında - L. Carroll
Şeker Portakalı - Vasconcelos

Katılmak isterseniz yazı altına yorum yazarak ve blogunuzda duyuru yaparak katılabilirsiniz. İletişim için Sevgili Biblio'ya gecekutuphanesi@hotmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. Şahane görsel yine canım arkadaşım Biblio'ya ait ellerine sağlık bayıldım. Biz çocukluğumuza gidiyoruz :) 

8 yorum:

  1. Canımm, Jules Verne ben de küçükken çok okurdum ama şimdi nedense hiç cazip gelmiyor. Sanırım bende erkek beyni yok :))

    Küçük Prens, Alice Harikalar Diyarında ve Şeker Portakalı gibi şahane kitapları büyüdükten sonra okudum, çok sevdim ama çocukluk kitabım diyemiyorum ^.^

    Hadi elele tutuşup gidelimm Deniz'cim ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) aslında benim en önemli çocukluk kitabım Miiliyet Yayınlarından Çocuklara Genel Kültür hal okuyorum kaç kere okudum bilmiyorum keşke onu da dahil etseydim artık onu bir yazıya sıkıştıracağım :)
      Hadi gidelim canım yalnız Almina da geliyor :)) haberin olsun ❤️

      Sil
    2. Merak ettim şimdi, o kitabı da mutlaka yaz Deniz'cim. Okumamızın minik bir misafiri var yani, haklı olarak 😊 ileride diğerlerine de katılır, hatta bizim gibi blogunda yazar belki 😍📚

      Sil
  2. Merhaba Deniz,
    Insallah iyi bir tatil gecirmis yorgunlugunuzu atabilmissinizdir.Cocukluk Okumalari fikri cok hosuma gitti.Benim gibi cocuklugunu hep icinde tasiyan biri inaninki bu okumaya bayildi.Cocukllugumda bende Jules Verne okudum.Iki Yil Okul Tatili kitabina bayilmistim.Kitabin adini gorunce Iki Yil Okul Tatili mi gercek olsa ne harika olur diye dusunmustum.
    Cocukken hep Kemalettin Tugcu kitaplari okumak istemisimdir,Ama sevgili annem kizim onlar cok acikli bosver sen onlari baska kitap oku demis banada okutmamisti.
    Cocuklugumda okudugum bende iz birakan en onemli kitap David Copperfield oldu.Zaten Charles Dickens acima duygularimi somurerek Hans Christian Andersen kadar olmasada bana goz yasi dokturmuslerdir.
    Bu okumaya bende Calikusu ve Grimm Masallari okuyarak katilmaya calisacagim.Su Feride iyi hos kiz ama ne buldu o sumsuk Kamuranda bilmem ki.Ben hep Yuzbasi Ihsanla evlenmesini istemisimdir.Neyse gene cok uzattim galiba bende cocuklarimin elinden tutarak size katilip cocukluguma gidiyorum.
    Sevgiler
    Sadik Okuyucunuz Derya
    Hamiş,Bu arada gorsel harika sevgili Biblioya Tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kemalettin Tuğcu ben okudum ve hala içim sızlar çok hüzünlüydü gerçekten katıldığın için çok mutlu oldum :) Çalıkuşu'nu ben biraz daha grç dönemde okumuştum ortaokul yıllarımda ben ilkokuldayken Aydan zşenerli dizisini izlemek büyük keyifti hala TRT yayınladığı zaman izliyorum Grimm Masallarını da çocuklar için olan baskılarını okudum ama şahane bir baskısını aldım iyi hatırlattın ona da başlayayım her gün bir masal okurum
      Sevgiler iyi ki varsınız

      Sil
    2. Derya hanım, #çocuklukokumaları mıza katılmanıza çok memnun oldum, bu arada ben de Çalıkuşu'nu okuyacağım bu dönem içerisinde. Keyifli okumalar diliyorum.

      Sil
    3. Sevgili Biblio
      Cocukluk Okumalari fikri bir harika.Hazirladiginiz gorselde sahane.Calikusu nun bendeki yeri apayri.Zaten Resat Nuri nin kadin karakterlerine hayranim.Hele Kizilcik Dallarindaki cilgin Gulsumun yeri bir baska.Bende size keyifli okumalar diliyorum.
      Sevgilerimle Derya

      Sil
  3. Sevgili Deniz Abla
    Bu yaz tatili kitap okumam acisindan cok verimli gecti.Fatih Harbiye ,Dokuzuncu Hariciye Kogusu ,Ugultulu Tepeler ,Carpik Evdeki Cesetler ilk basta sayabileceklerim.Annemin ittirip kaktirmasiyla kizim Fatih Harbiyede hala kirkinci sayfadamisin sesleriyle cinlattigi odamda kitaplarimi zevkle yavasta olsa okudum.
    Annemin cok begendigi tuhaf Heathcliff karakteri ise beni cok sasirtti,dogrusu boyle bir sevgiyi bende tatmak isterim tabiki ileride...
    Bugun Gogol un Aksam Toplantilari ,Dostoyevski nin Stepancikovo Koyu kitaplarini aldim.Anneme gore kagni hiziyla ileryen okumalarimda Insallah bunlarda bitecek.
    Iyiki boyle bir siteniz var zevkle takib ediyorum.
    Sizi cok seviyorum.
    Sevgilerimle Şehbal

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...