19 Şubat 2010 Cuma

Doç. Dr. Handan Asude Başal - Nasıl Mutlu Bir Çocuk Yetiştirebilirim?


Nasıl Mutlu Bir Çocuk Yetiştirebilirim?


Doç. Dr. Handan Asude BAŞAL


Morpa Kültür Yayınları


2003 İstanbul


ISBN 975-284-049-3


215 Sayfa





Yaklaşık 10 sene önce Pedagojik Formasyon almıştım. Geçenlerde eğitim sırasında aldığım kitaplara göz gezdirdim. Kızımı büyütürken gerçekten faydalı olacak diye aklımdan geçirdim. Ne de olsa uzun zaman oldu. Bilgilerin tazelenmesi lazım. Bu kitabı ise arkadaşım Hatice'nin tavsiyesi üzerine okudum.

Yazar Doç. Dr. Handan Asude Başal, eğitimin psikolojik temelleri üzerine yüksek lisans ve doktora yapmış, halen Uludağ Üniversitesinde akademik çalışmalarına devam etmekte.


Kitap çok güzel ve sade bir dille yazılmış. Ancak en çok hoşuma giden bahsettiğim Pedagojik Formasyon kitaplarının tam anlamıyla bir özeti gibiydi. Kitapda:



  • Gelişim


  • Zihinsel Gelişim


  • Dil Gelişmi


  • Duygusal Gelişim


  • Sosyal Gelişim


  • Ahlak Gelişimi


  • Cinsiyet Gelişimi

Bölümleriyle çocuk gelişimi anlatılıyor. Bölümlerin sonlarında genişçe kaynakça verilmiş. O bölüm ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek isteyenler için çok yararlı olmuş kaynakça. Kitap her ne kadar sade bir dille yazımış olsada akademik bir çalışmanın ürünü. Anne-Babaların yanında Öğretmenlere de hitap ediyor, onlara da önerilerde bulunuyor.


Hoca olmanın yanında (gerçi benim öğrencilerim üniversite öğrencisi), bende bir anneyim. Kitap listelerime daha çok bu tür kitaplar girmeye başladı. Anne- Baba olmak ne kadar iç güdüsel olsa da, öğrenilecek şeyler de mevcut. Elbette bazen kitaplar ne derse desin, gene de faydası olmuyor, uygulamak mümkün olmayabiliyor. Ama yine de bu konuda okumak çok önemli. Dediğim gibi, ben yeniden eski bilgilerimi tazeledim. Artık her daim canlı tutacağım.




7 yorum:

  1. Ben de bir anne olarak onlarla birlikte büyüdüğümü fark ediyorum. Evet bazı şeyler kitaplardan öğreniliyor ama bazende deneme yanılma yoluyla. Anne ne kadar bilinçli olarsa; çocuğu, eşi, ailesi hatta ülkesi bile bilinçli oluyor. O yüzden sizin gibi bilinçli ailelerin olması çok sevindirici. Bu konu üzerine bende Prof.Dr.YankıYazgan'ın kitabını okudum size önerebilirim. Zannedersem siteside var ama vaktim olmadı bakmaya.Sevgimle...

    YanıtlaSil
  2. http://yankiyazgan.blogspot.com/ sizin sayenizde blog adresinide buldum. Ben takibime aldım, belki ilginizi çeker diye sizinle ve okuyucularınızla paylaşmak istedim.

    YanıtlaSil
  3. sevgili Dalga Sesleri ilginize teşekkkür ederim, hemen blogu takibe aldım. Hocanın "Düşe Kalka Büyümek" kitabını en kısa zamanda okumak arzusundayım. Tekrar teşekkürler ve sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. valla ne kadar çok kitap okuyorsunuz hızınıza yetişemiyorum. maşallah valla.özendim bende hemen elimdekini bitireyim yeni kitaba başlayayım, daha az tv izleyeyim :) paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Diana
    kitap okumak için zaman yaratıyorum, bebeğim olduğu için çoğu zaman uykumdan feragat ediyorum. Kitap benim için bir boş zaman aktivitesi değil, olmazsa olmazım. Sana bol okumalaı günler diliyorum...

    YanıtlaSil
  6. Bir yıl kadar gecikmiş bir yorum olmakla birlikte size katılıyorum. Bu kitabı ders kitabı olarak okudum. Dilinin ne kadar sade olduğunu siz de görmüşsünüz zaten, blogunuzu da bu sayede keşfetmiş oldum :)

    YanıtlaSil
  7. Hoşgeldiniz ne güzel :) çok mutlu oldum. Sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...