4 Nisan 2011 Pazartesi

Nisan Ayı Kitapları : Agatha Christie


Aslında Nisan ayında niyetim Proust okumaktı. Ama bu ALES yüzünden vazgeçtim. Her ne kadar yana yakıla çalışmasam da çalışabilme ihtimalim yüzünden Proust okumaktan vazgeçtim. Düşündüm bu sınav stresime ne iyi gelir elbette Agatha teyzem. Yaz aylarında planladığım A.C. ayımı çektim nisana ne güzel de yaptım, ohh.  
Neler okumayacağım ki bu ay:
1. Büyük Dörtler
2. Mavi Trenin Esrarı
3. Ölüm Çığlığı
4. Sittaford Malikanesinin Gizemi
5. Lord Edgware'i Kim Öldürdü?
6. Ceset Dedi ki...
7. Üç Perdelik Cinayet
8. Ölüm Diken Üstünde

Eğer vaktim kalırsa ki umarım kalır çok merak ettiğim Briç Masasında Cinayet okuduğum ancak hayal meyal hatırladığım Gece Gelen Ölümde okumayı istiyorum. Elbette bu kitapların seçiminde kronolojik sıralamayı dikkate aldım, dikkatli okuyucular hatırlarlar krolojik okumaya başlamıştım A.C.'yi.

Bu güzel ayda elbette Agatha Christie sever bu konuda engin bilgiye sahip bir tanecik arkadaşım Sevgili Biblio eşlik edecek. Onunla birlikte A.C. okumak büyük bir zevk benim için.

Umarım son günlerde kıskandığım Aslı'yı ben de biraz olsun kıskandırabilmişimdir :)

İyi okumalar...

5 yorum:

  1. Canım Deniz'cim, seçtiğin kitapların son dördü harika ama belki okurum dediklerin var ya (Briç Masasınsa Cinayet ve Gece Gelen Ölüm) onlar muhteşem ötesi diyebilirim. Gece Gelen Ölüm ilk okuduğum Christie'lerden biriydi ve Mezopotamya atmosferiyle son derece etkilemişti beni. Cinayetin işleniliş şekli de bir enteresandır ve Poirot açıklamasına başlarken besmele çeker :)

    Christie ayında birlikte okuyacağımız kitaplar için çok hevesliyim ben de. 7 tane seçtim şimdilik. İlkine başladım. Çok iyi gelecek bize eminim. Ne güzel, ne güzel, ne güzel! İyi ki varsın canım. :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de çok severim Agatha Chrıstıe'ni. Birkaç kitabını okudum şimdiye kadar ama kaç yıl oldu bilmiyorum okumayalı. Ben de dağıtmayı planlıyordum aralara Güzel bir seçim olmuş :) iyi okumalar

    YanıtlaSil
  3. Canım Biblio seninle A.C. okumak çok çok güzel. Senin Briç Masasını çok sevdiğini biliyorum :) Gece Gelen Ölüm de benim yıllar önce okuduğum bir kitap, arkeoloji ile ilgili olduğu için sevmiştim ama çok net hatırlamıyorum. İstediğim hızda okursam niyetim onları da okumak. Sen de iyi ki varsın canım iyi ki seni tanıdım nice okumalara :)


    Sevgili Mor Kalemlik A.C. sevdiğim ve okuduğum bir yazardı. Yıllardır okumaya ara vermiştim. Ta ki çok aradığım bir kitabının yeni baskısını görene kadar. Geçen sene ocak ayında A.C. yi yeniden keşfettim ve kronolojik okumaya başladım. Sevgili Biblio ile çok güzel okuma haftaları yaptık. A.C. gerçekten polisyenin kraliçesi ve her daim okunmalı sevgiler

    YanıtlaSil
  4. eveeeeeett çok özendim ben de Agatha okumak istiyorum:) Neyse bu listeden okumuş olduklarım var. özellikle Ceset Dedi ki çok sevdiğim bir Agatha romanıdır, içindeki aşk hikayesi çok tatlı napayım:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...