7 Eylül 2011 Çarşamba

Agatha Christie - Ölüden Mektup Var

Ölüden Mektup Var (Poirot Looses A Client)

Agatha Christie

Altın Kitaplar

1997, İstanbul

ISBN: 975-405-038-4

172 Sayfa

Çeviri: Gönül Suveren



Türkçe ismi tam oturmuş şahane bir Agatha Christie polisiyesi. Başrolde Poirot ve Hastings. Bir hayli zengin olan Miss Arundell talihsiz bir kaza geçirir. Kazadan sonra yatağında yatarken olayı düşünür ve Poirot'ya bir mektup yazarak şüphelerini belirtir. Poirot mektubu alır ve olay ilgisini çeker. Hanımı ziyaret etmek için yola çıkarlar ancak yaklaşık 2 ay önce Miss Arundell'in öldüğünü öğrenirler. Mektup neden geç gelmiştir? Miss Arundell'in şüphelendiği neydi? Ölümü normal mi yoksa cinayet mi? İşte bizim tatlı Poirot'muzun çözmesi gereken sorular bunlar.

Poirot ile Hasting diyalogları her zaman ki gibi muhteşem. Poirot'nun bilgi toplamak için kendini farklı biri göstermesine bayıldım. Ayrıca kitabın bir diğer kahramanı Bob. Bob bir köpek ve sonunda onun yeni bir sahibi olması beni ayrıca mutlu etti.

Bu kitap bana 1992 yılında doğumgünümde hediye olarak gelmişti. O zaman bile Agatha Christie severliğim arkadaşlarımın arasında biliniyormuş demek. Hemen okumuştum kitabı ancak katili hatırlamıyordum. Hikayeyi az çok biliyordum. Bu okumamda da katili tahmin edemedim. Aslında epi topu 4 aday olmasına rağmen yine de sürekli fikir değiştirdim. Ancak yine de Poirot açıklayana kadar katil hakkında en ufak bir fikrim yoktu. Daha önce belirttiğim gibi fazla da bulmaya uğraşmak istemiyorum çünkü katili Poirot'nun ağzından duymak benim için büyük bir zevk.

Yine büyük bir keyif ile okuduğum bir kitap oldu. Kitabın yeni baskısındaki ismi Sessiz Tanık.



9 yorum:

  1. Yazını görünce utandım açıkçası.Cinayet Reçetesi'nde takıldım kaldım kaç gündür.

    Ölüden Mektup Var, içinde Poirot olmasına rağmen nedense içimi çok sıktığını hatırladığım bir kitap. Epeydir okumadım, belki yeniden baksam hoş bir şeyler bulurmuşum gibi geldi yazını okuyunca. Ellerine sağlık Deniz'cim. :)

    YanıtlaSil
  2. Canım Biblio'm aslında Zehiri Kim Verdi de çoktan biterdi ama evde kaldı kitabım biliyorsun annemdeyiz eşim bu akşam bırakır umarım çok da az kalmıştı. Kitaba gelince bence yeniden okusan seversin Poirot biraz farklı davranıyor gibi.
    Senin yazını dört gözle bekliyorum. Cinayet Reçetesi merak ettiğim bir kitap.
    Sevgiler canım arkadaşım

    YanıtlaSil
  3. Miss Arundell ismini görünce ben bir yerden hatırlıyorum bu ismi ama nerden nerden dedim sonunda yazmışsın yeni baskısı sessiz tanık diye o zaman jeton düştü. :) Bende sürekli bu mu şu mu diye gidip gelmiş ama sonlara doğru gerçek katili elemiş, 'Bu öldürmedi eminim.' demiştim. Çoğu zaman olduğu gibi gene haksız çıkmıştım ama :) Bu arada eski baskıdaki ismi daha güzelmiş bence.

    YanıtlaSil
  4. Katil için aynı şeyi ben de düşündüm :) Katılıyorum eski baskısında isim çok daha iyi. Teşekkürler bu güzel yorum için Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. Harikasın canım, Christie'lerin yeniden iştah arttırmasına çok mutlu oldum. Bol bol yazılar okuyacağız blogunda inşallah.

    Ben de şimdi bilgisayarı kapatıp kitabıma devam edeyim artık. ;)

    YanıtlaSil
  6. ehe bende de aynısından var kitabın, cinayet tanığı köpek yüzünden sevdiğim bir kitaptır:)

    YanıtlaSil
  7. Canım Biblio evet canım oku ve bir an önce yaz çok merak ediyorum Sevgiler...

    Canım Judy evet yazını okudum ben de sevdim kitabı Bob çok şeker Hastins ile de pek iyi anlaştılar buna çok mutlu oldum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. çok hoş bir blog sevgili thalassapolis, Agatha Christie'nin sadece bu kitabını okumuş olsam da.onu okuma konusunda merak uyandırdı ben de blogun.dediğim gibi hoş ve zevkli bir blog.

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Temerrüt bunlar ne kadar güzel sözler çok teşekkür ederim Sevgiler :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...