4 Temmuz 2013 Perşembe

Murat Menteş - Ruhi Mücerret


Ruhi Mücerret

Murat Menteş

April Yayıncılık

2013 İstanbul

320 Sayfa

ISBN:6055162054









Merhaba beni anımsayan var mı? Birinin bana fena halde nazarı değdi (!) Ne okuyabiliyorum ne yazabiliyorum. Bugün kararlıyım bu karabasanı bozmaya. 

Murat Menteş'in maalesef ilk okuduğum kitabı. Diğerlerini de okusam iyi olur. Sıraya girdiler bile. Kitabı D&R'ın internet sitesinden sipariş ettim ve şansıma imzalı olarak geldi. Çok hoşuma gitti. Kapak da çok hoş tasarlanmıştı. İlkokuldayken böyle kalemtıraşlarımız vardı televizyon şeklinde. 

Roman 100 yaşına gelmiş son İstiklal Harbi gazisi Ruhi Mücerret'i anlatıyor. Sıra sana ne zaman gelecek bakışları altında ailesinde ölenlerin cenezelerine katılmış bir adam ve bundan fena halde şikayetçi. Her bölüm "Mezar taşıma şunu yazdıracağım" ile biten şahane cümleler ile dolu. Kitabın ilk dörtte birlik kısmı bu neşe ve keyif ile giderken birden "Eee tamam bu güzel tespitler, espriler tamam sonra" gibi bir hissiyata kapılıyorsunuz. Ta ki romanın diğer kahramanı Civan Kazanova'nın olayları anlatmaya başlamasına kadar. Ondan sonra sona doğru yokuş aşağıya güzelce gidiyorsunuz.

Murat Menteş son dönemin en popüler yazarlarından, benim ilk okuduğum kitabı olduğu için genel olarak şöyle böyle diye bir yorum yapmak istemiyorum. Ancak bu kadar çok olumlu yazı okuyup büyük bir istekle aldığım kitap biraz hayal kırıklığı yaratmadı değil. Canım arkadaşım Judy'nin de yazısında aynı hissiyatı paylaştığımızı gördüm. 

Kitap okunabilir ama çok da büyük bir beklentiye girmeden.  


12 yorum:

  1. uzun zamandır ben de okumaktan ve buraya yazmaktan kesilmiştim.DÜn bu kitapla kırdım bunu ;)
    tesadüf olmuş :)
    geçiş anlamında uygun bir yazım gerçekten bu kitap ;)
    keyifli okumalar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel tesadüf etmiş :) Teşekkürler Sevgiler

      Sil
  2. hoşgeldin iyi ki geldin!
    ilk kitabı dublörün dilemması quentin tarantino filmlerinden çıkma gibi... benim çok hoşuma gitmişti... eğer o adamın tarzını seviyorsan bu kitabı da seversin diye düşünüyorum! şu anda korkma ben varım'ı okuyorum ama yavaş ilerliyor yani ilk kitabı kadar etkilemedi beni... ruhi mücerret'i de haftaya tatile giderken almayı düşünüyordum ama acaba başka kitap mı alsam diye düşünmedim değil...?!?
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) diğerlerini alıp okumak çok istiyorum bu kitaba gelince tatil için uygun olabilir dediğim gibi bir ara sıkıcı olabiliyor iyi tatiller güzel okumalar :)

      Sil
  3. Bu kitap sürekli reader'da... her hafta mutlaka bir blogda yazılıyor. Bende de merak uyandı tabi ama...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ilgi çekici bir kitap gerçekten ama tabii bilirsiniz bu yazı tamamen benim şahsi yorumum alıp okumak gerek :) okumadan bilemezsiniz

      Sil
  4. Bu kitapla Murat Menteş okumaya başladığınız için çok şanslısınız. Çünkü bence en kötü kitabı bu! Dublörün Dilemması bana göre harika bir kitap, eğlenceli falan(Harika derken edebi anlamda demiyorum.) Sonra Korkma Ben Varım D.D. yi bir çok noktada aşmış bir kitap, fakat Ruhi Mücerret benim umduğum kadar güzel değildi...

    size ben nazar değdirmiş olabilirim:( Eğer öyleyse çok üzüldüm:(( Napsam size bi nazar duası okusam mı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) çok teşekkür ederim umarım dua işe yarar ve Murat Menteş okumaya kesinlikle devam edeceğim Sevgiler :)

      Sil
  5. hep aynı durgunluktayız sanki , nedir bu üzerimizdeki ağırlık yahu:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi? Zaten yazın bloglarda düşüş oluyor ama ben kıştan beri böyleyim umarım geçer Sevgiler

      Sil
  6. ben de bir oturuşta 4 tane okuyup sonra hiç okuyamıyorum. okuduklarımı da yazamıyorum bloga. nazar değdi bize annem:)

    kitabı aynen başlarda sevip sonra içim sıkılarak okudum.biraz hayal kırıklığı olmuştu benim için de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) sorma kardiş tam okuma moduna girmişken gözlerim konjunktivit kapmasın mı bir haftadır böyle boş boş oturuyorum iyi mi?

      Öperim zuzum

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...