1 Ekim 2010 Cuma

Virginia Woolf İle Bir Ay


O kadar kitap oku, adın kitap delisine çıksın da bir Virginia Woolf okuma. Olacak iş mi bu? Özellikle "Saatler" (The Hours) filmini izlediğimden beri (2002) çok istedim Woolf okumak. Ama nedendir bilinmez bir türlü sıra gelmedi. Artık buna müdahale etme gereği duyduğum için bir Virginia Woolf Ayı yapmaya karar verdim. John Freely'nin kitabı biter bitmez başlıyorum. Okunacak Kitaplar ise:
  • Mina Urgan - Virginia Woolf
  • Virginia Woolf - Deniz Feneri
  • Virginia Woolf - Bayan Dalloway
  • Virginia Woolf - Orlando
  • Virginia Woolf - Jacop'un Odası (Sevgili Biblio'nun tavsiyesi)
Güzel bir Ekim ayı diliyorum...

19 yorum:

  1. Ben de ayni sorundan müzdaribim. Iyi okumalar...

    YanıtlaSil
  2. Bazı kitaplara yada yazarlara bir tülrü sıra gelmiyor liste uzun olunca öncelikler her gün değişiyor. Dİleğin için teşekkür ederim sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Gıptayla izliyorum planlı okumalarınızı :) Bana hep daha fazla okuma şevki veriyorsunuz.

    Kasım ayında ben de sizin gibi bir yazar üzerine yoğunlaşmak istiyorum.

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim. Okumak gibi dünyanın en güzel eylemi için birini etkilemek büyük bir mutluluk benim için :))

    YanıtlaSil
  5. Ben de çok mantıklı bir davranışmış gibi Virginia okumak yerine Virgina ile ilgili yazılmış bir kitap okumuştum.Çok fena sıkılmıştım okurken:).O zaman napıyoruuzzz? Virginia okuyoruuuzzz :) en kısa zamanda.

    YanıtlaSil
  6. :)) öyle deme o da güzel belki arayı uzatmadan yazarın kendi kitaplarını okumak daha iyi olurdu ama bazen insanın basireti bağlanıyor en kısa zamanda okumanı ve yorumlanı bekliyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  7. ah bu listeye bir de yeni çıkan bütün öyküleri kitabını eklemenizi öneririm. bu kalemin öykülerini d emutlaka okumalısınız.

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Gülçin önerin için çok teşekkür ederim notumu alıyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Mina Urgan'ın kitabını sonunda okumanı öneririm. Çözemedeğin yerlerio kitabı okuyunca anlamak pek hoş oluyor.

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Meral evet belki öyle okumalıyım ama önce yazarı tanıyıp sonra eserlerini okuma planı yapmıştım yorum ve önerin için teşekkür ederim sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Filmde sevmiştim,kitaplarını da seveceğime eminim.
    Okumaları merakla bekliyorum..Yorumları da.

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Asortik Krep teşekkür ederim yorum için bende merak ediyorum sevgiler :)

    YanıtlaSil
  13. Harikasın, kitaplar üzerine fikirlerini özellikle Jacob'un Odası ve Deniz Feneri'ni nasıl bulacağını merak ediyorum.

    Bu arada ikinci Christie haftasına katılamamaktan dolayı hayli üzüldüm ama kısmet değilmiş.

    Arkaplan ve başlık resmin nefis olmuş,rüya gibi harika bir yer, suluboya dükkan resimlerine bayılırım, hele bir de kitapçı olunca bakmaya doyamadım diyebilirim :)

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Biblio şimdiden etkiledi beni hayatı ile Virgina Woolf eserlerini de beğeneceğimden eminim Jacop'un Odası'nı özellikle senin tavsiye etmenden dolayı daha dikkatli okuyacağım.
    Christie'ye gelince 3.ye katılırsın Christie haftalarımız burda bitmemeli diye düşünüyorum ;)
    ve son olarak arka plan ve başlık resmimi beğenmene çok mutlu oldum fikrine önem verdiğim bir kaç kişiden birisin sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Virginia Woolf hakkında araştırma yaparken farkettim burayı ve açıkcası etkilendim. VW ile bir ay, kıskanılmayacak gibi değil. Şuan aklımdan geçen, yazmak istediğim o kadar şey varki... Neyse, bundan sonra takipteyim ;)

    YanıtlaSil
  16. Yine ben :D (27 Temmuz 2013 de yorum yapan kişi)
    Bugün kitapçıya gittim. Amacım Mina Urgan'ın Virginia Woolf kitabını almaktı ama maalesef hiç istemediğim bir cevap aldım: 4-5 yıldır yeni baskı yok!!! Bu kitabı nereden bulabileceğimi söyleyebilecek olan var mı? Şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) merhaba teşekkür ederim ilk yorumunuz için 2. ye gelirsek kütüphanelerde bulabilirsiniz. Satın almak isterseniz nadirkitap.com diye bir site var orada 2. el hatta yeni halde bulabilirsiniz Sevgiler

      Sil
  17. Yine ben :) (Anlamışsınızdır)
    Virginia Woolf benim de yıllardır okumak istediğim bir yazar. Ama cesaret edemediğimden midir yoksa zamanı mı vardı bilmiyorum ama sürekli okumayı ertelediğim bir yazardı, kısa bir süre öncesine kadar. İlk önce Mrs. Dalloway'i okudum, 2. olarakda Deniz Feneri'ni. Elimde şuanda bir de yarın başlamayı planladığım Kendime Ait Bir Oda kitabı var. Bunlar dışında Virginia Woolf kitaplarını en sevdiğinden daha az sevdiğinize göre sıralamanızı istesem... Ona göre rotamı belirleyeceğim açıkcası. Gerçi kısa bir sürede bütün kitaplarını okumayı planlıyorum ama yine de sıralama önemli benim için. Şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  18. Mina Urgan'ın Virginia Woolf kitabının yeni baskını buldum :D Kitapçıdan uça uça aldım :D Kim olduğumu anlamışsınızdır.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...