9 Kasım 2010 Salı

Mim...

Sevgili Gizem'den güzel bir mim geldi bana, güzel diyorum çünkü kitaplarla ilgili. Dün akşam kütüphanemin karşına geçtim, gözlerimi kapadım (bu sırada eşim ne yaptığımı sordu :) ) elim kitapların üzerinde dolaştı ve birinde kaldı. Seçilen kitap "Suç ve Ceza" Dostoyevski... Çok ilginç oldu zira şu an Dostoyevski okuyorum. "Suç ve Ceza" benim en sevdiğim ve herkesin okumasını tavsiye ettim bir klasik. Lise sondayken aldığım klasikler setinin bir parçasıydı ve o setten okuduğum 2. kitapdı (ilki Anna Karenina idi). O kadar sevdiğim bir kitap oldu ki daha sonra iki kez daha okudum. Bir başyapıt olan eseri eğer okumadıysanız hemen listenize ekleyin derim.
  
"Raskolnikov bu sonuçları düşünerek, tasarladığı işi yaparken kendisi söz konusuysa, bu hastalığın sızlanmalarından acı duymak diye bir meselenin asla var olmayacağı yargısına ulaştı. Elbette ki, planını eyleme dökme anında aklının veya iradesinin belaya bulaşması da olur şey değildi. Bunun gerçekleşmesi de epey yalındı, çünkü onun tasarladığı iş "suç olamazdı".

Bu mimi isteyen herkes cevaplasın istiyorum üç kişi seçmek çok zor. Sevgiler...



Mim Konusu: Kitaplığınızın karşısına geçin. Gözlerinizi kapatın. Derin bir nefes alın. Elinizi kitapların üzerinde gezdirin ve birini seçin.

Şimdi gözlerinizi açın. Bir kitap seçmiş durumdasınız. O kitabı satın aldığınız ya da hediye gelmişte olabilir anı hatırlamaya çalışın. İlk kez okuduğunuzda neler düşünmüştünüz, hatırlayın.

Şimdi sayfaları şöyle hızlıca bir dolanın ki, kitabın kokusu burnunuza gelsin. Evet, ne güzel bir koku bu!

55. sayfayı bulun. Sayfayı tekrar okuyun. Sayfadan bir paragraf seçin ve mim konusu olarak bunu blogunuza yazın. Daha sonra siz de arkadaşlarınızdan üç tanesine cevaplaması için gönderin.

Mim Kuralları: - Mimlenenler mimi cevaplamak zorundadırlar, mim bozulamaz.

- Mimin bozulması teklif dahi edilemez.

- Mim yalnızca 3 kişiye gönderilebilir.

- Karşılıklı mimlemeler yasaktır.

- Mim, her bir blog için sadece bir kez cevaplanabilir.

- Mim kurallarının ilk 6 maddesi değiştirilemez

4 yorum:

  1. Bu mime rastladım çoğu yerde.Gerçi mim olayı nedir bilmiyorum da okuması gayet zevkli...

    Suç ve Ceza bir de, yok ötesi :)

    YanıtlaSil
  2. mim hoş bir şey ama açıklaması biraz zor. biri başlatıyor ve tüm bloggerları dolaşıyor. Eğer kabul ederseniz bu mimi siz de yapın merak ettim hangi kitap seçilecek...Suç ve Ceza kesinlikle öyle sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Suan okudugum kitap guzel tesaduf :)

    YanıtlaSil
  4. çok hoş olmuş gerçekten :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...