2 Eylül 2011 Cuma

Eylül'de Christie

Bir aydır evdeyim ve bir aydır İskender okumaya çalışıyorum. Ramazan olduğu için günlerimi kızımla oynarak ve dinlenerek geçirdim. Canım çok da okumak istemedi. Zaten İskender'i bitirdikten sonra eskiden okuyup da çok sevdiğim kitaplarımdan bazılarını okumayı planlamıştım. Yeni kitap okumayacaktım. İskender'i bugün  yarın yazacağım. Ama ondan önce Eylül okuma planımız.

Sevgili Biblio ile yeni bir Christie okuması yapıyoruz. Bildiğiniz üzere Nisan ayında ALES'e girmiştim ve bana şans getirmesi ve moral vermesi için bir ay boyunca Sevgili Biblio ile birlikte Christie okumuştum. Şimdi Ekim'de gireceğim ÜDS için de aynı şeyi uygulamayı düşündüm, Canım Biblio'da beni kırmadı. Çok heyecanlıyım umarım bana yine şans getirir. A.C. Eylül'de Christie okumamızın bir nedeni de Agatha Christie'nin doğumgünün 15 Eylül olması. Doğumgününü onu okuyarak kutlamış olacağız.

Benim okuma planım şöyle:

1937 Ölüden Mektup Var - Poirot Loses a Client
1939 Zehiri Kim Verdi - Murder is Easy
1939 On Küçük Zenci - Ten Little Niggers
1940 Koltuktaki Ölü - Sad Cypress
1940 İskemlede Beş Ceset - One, Two, Buckle My Shoe

Bunlardan sadece Zehiri Kim Verdi'yi ilk kez okuyacağım diğerleri çok seneler önce okuduğum ancak çok fazla anımsamadıklarım. Güzel bir Eylül ayı olması dileğimle iyi okumalar :)



15 yorum:

  1. Ben de katılayım kendi çapımda o zaman,iş değişikliği yaşamam gerek belki şans getirir:)

    YanıtlaSil
  2. Keyifli okumalar! On Küçük Zenci'yi okudum sadece gerçekten güzeldi. Özeniyorum Agatha sevginize, bir gün ben de tüm kitaplarını okuyacağım! :)

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Gizem umarım şans getirir :)

    Sevgili Nefertiti teşekkürler ne güzel olur tüm kitaplarını okuyup bitirmek Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. Sarı yapraklar üzerinde kan damlaları.. Eylül'de Christie resmin ne güzel olmuş.

    Kitaplarından 3'ü de ayrı güzel benim için. Koltuktaki Ölü, On Küçük Zenci zaten çok sevip bahsettiğim kitaplar ama Zehiri Kim Verdi'nin de yeri başkadır bende. Metafizik ayinler filan çok ilginç, ürpertici bir kitap. Uzun zamandır okumamıştım, ben de ekleyebilirim listeme şimdi.

    Gizem, hoşgeldin okumamıza. Umarım bizim gibi bir hayli keyif alırsın Christie'lerden.

    Bu güzel ayı seninle Christie okuyarak geçirmek çok hoş olucak Deniz'cim. Umarım uğurlu gelir yine. Canım arkadaşım :)

    YanıtlaSil
  5. 15 Eylül'de A.C okumak çok iyi fikir. Elimde hiç A.C kitabı yok. Ve okunacaklar bitene kadar kitap almama kararı almıştık. Eğer bu kararı delebilirsem bir Christie alıp 15 Eylül'de okumaya başlayacağım :) çok heyecanlandım şimdi.

    Bu arada özledik seni yahu.

    YanıtlaSil
  6. Bende sadece 6 kitabı var Agatha'nın.Zehri kim verdi en az beğendiğim kitabı oldu. Sonuncu kurban, Porsuk Ağacı Cinayeti ve On küçük zenci gibi kitapları da var bu altısının içinde. Daha az beğenmiş olmamın nedeni bu olabilir tabi ki :)

    YanıtlaSil
  7. Ben de kendi çapımda katılayım o zaman, elimde 4 Christie kitabı var yeni aldığım,kronolajik okuyacağım senin gibi. neden Eylülde sizlerle okumayayım. Belki bana da şans getirir. :)

    Keyifli okumalar :)

    YanıtlaSil
  8. Canım Biblio teşekkür ederim biliyorsun acemiyim bu işte seninkilerin yanında lafı olmaz. Seninle okumak benim için büyük bir keyif çok mutluyum bu yüzden Sevgiler canım iyi okumalar olsun nice okumalara inşallah :)

    Sevgili Gizem ben de özledim sizleri :) Hemen o yasak delinsin ve bir A.C. kapılsın :)) Sevgiler canım

    Sevgili KadirBey ben tipik bir koç olarak sevdiklerimi putlaştırdığım için şimdiye kadar okuduğum tüm Christie'leri hep beğendim :)) Tabii bazıları muhteşem On Küçük Zenci, Roger Ackroyd gibi ama tüm Christie'ler bence zeka ürünü Sevgiler bu güzel yorum için çok teşekkürler

    Ve Sevgili Mor Kalemlik çok mutlu oluruz bize katılmana yorumlarını merakla bekliyor olacağım Sevgiler iyi okumalar :)

    YanıtlaSil
  9. Açıkçası ben İskender'i merak ettim:)

    YanıtlaSil
  10. Tatilden dönerken 9 adet Agatha kitabı ile döndüm. Böyle bir okumayı bekliyordum aslına bakarsanız. Elimde bulunan kitabı hemen bitirmem gerekli. Ben de katılacağım bu sefer =)

    YanıtlaSil
  11. Sevgili N.Narda İskender pek yakında :))

    Sevgili Rebelsea çok güzel merak ettim hangi Christie kitapları, katılmanıza çok sevindim :))

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Hemen söylüyorum ve tavsiye bekliyorum =)

    On küçük zenci
    Filler de hatırlar
    Cesetler Merdiveni
    Elmayı yılan ısırdı
    Acı kahve
    Ölüm adası
    Sıfıra doğru
    Ölüm diken üstünde
    Doğu ekspresinde cinayet

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Rebelsea ben kronolojik okuyorum istersen sende yayınlanma tarihine göre okuyabilirsin blogumda A.C. kronolojisi var ama yok en güzelinden başlamak istersen kesinlikle On Küçük Zenci derim :) iyi okumalar
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Rebelsea hoşgeldiniz Eylül'de Agatha Christie Okumaları'mıza. Gizem ve Mor Kalemlik'le birlikte 5 kişi olduk ne güzel.

    Bloglarınızda etkinliğimize dair ufak bir yazı yayınlarsanız belki başka katılmak isteyenlere de haber vermiş oluruz. :)

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Biblio'ya katılıyorum :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...