5 Ekim 2013 Cumartesi

Agatha Christie - Ölüm Adası


Ölüm Adası (A Caribbean Mystery)

Agatha Christie

Altın Kitaplar

2013, İstanbul

ISBN:978-975-21-1269-8

224 Sayfa

Çeviri: Çiğdem Öztekin




Cömert yeğeninin hediyesi olarak Karayipler'de bir otelde tatil yapan Miss Marple günlerini tatlı gevezelikler ederek geçirirken, Binbaşı Palgrave eski anılarını anlatır. Bu anıların içinde bir de cinayet öyküsü vardır. Miss Marple'a katilin bir fotoğrafını tam göstermek üzereyken adam telaşlanır ve fotoğrafı göstermekten vazgeçer. Ertesi gün Binbaşı'nın ani ölümü elbette Miss Maple'ı şüphelendirir. Üstelik bahsedilen fotoğraf da kaybolmuştur. Adaylar azdır ve Miss Marple, Bay Rafiel ile bu konuyu düşünmeye başlar.

Aslında oldukça etkileyici başlıyor. Bir katilin fotoğrafının olması oldukça ilgi çekici. Tatil atmosferi nedeniyle tatilde okunacak kitaplardan. Çok iyilerden olmasa da ben severek okudum. Cinayetin minicik bir detay ile çözülmesi de hoşuma gitti. Zanlı sayısının az olduğu kitaplardan diyebilirim. 

Miss Marple örgüsünü ördükçe, havalarda soğumuşken benim de canım bir şeyler örmek istedi :) 


4 yorum:

  1. Bu kitapta da hemfikiriz Deniz'cim. İlk okumamda da, sonradan tam basımını okuduğumda da pek bir etkisi olmadı bende.

    Sanırım Miss Marple bu kitapta birkaç kazak filan bitirmiştir, ya da her ne örüyorsa :) En çok ördüğü kitap, diyebilir miyiz? Bir tek bu ayrıntı sevimliydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle Canım ördü de ördü :)) hava da sıcak olmasına rağmen
      Çok teşekkürler

      Sil
  2. Merhaba Sevgili Thalassapolis
    Uzun zamandır sitenizi takip ediyorum.Buna rağmen ilk defa yazıyorum sizi ve s
    itenizi çok begeniyor ve seviyorum.Sevdiğimiz şeyler neredeyse aynı(poirot gibi).Bu kitabı bende okumuş çok beğenmiştim.Katili tahmin edememiştim doğrusu.Yeni paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum,fazla bekletmeyin bizi.SEVGİLER DERYA

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Sevgili Derya ne iyi ettiniz yorum yadınız böyle geri dönüşler beni çok mutlu ediyor ortak zevklerimizin olması ne kadar güzel lütfen yorum yazmaya devam edin
      Sevgiler

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...