13 Ekim 2013 Pazar

Agatha Christie - Üçüncü Kız


Üçüncü Kız (The Girl) 

Agatha Christie

Altın Kitaplar

2010, İstanbul

ISBN: 975-21-0594-7

224 Sayfa

Çeviri: Gönül Suveren




"Acaba bir kitap daha mı yazsam? Yok yok ...Bir işi en iyi şekilde yapar, ondan sonra da o konuya bir daha dönmezsin..."

İşte tatmin eden bir kitap. Her şeyi ile... Daha ilk sayfadan itibaren Hercule Poirot bizimle birlikte bu bile büyük bir keyif. Çok da ilginç başlıyor. Genç bir kız Poirot'yu ziyaret ediyor ve çok emin olmamakla birlikte bir cinayet işlemiş olabileceğinden bahsediyor. Haliyle bu canı sıkılan Poirot'yu meraklandırıyor ve konuyu araştırmaya başlıyor. Poirot'ya Sevgili yazarımız Ariadne Oliver da eşlik ediyor. Poirot ile diyologları çok güzel. Hele Miss Oliver Poirot'ya "Neden kafama vurdukları yere gitmiyorsunuz?" diye sorduğunda Poirot'nun "Neden benim kafama da mı vursunlar?" cevabına epeyce bir güldüm. Çok çok başarılı. 

Daha önce uyarlamasını izlemiştim ama çok aklımda kalmamış. Belki de değişiklik yapmışlardır. Çünkü katil gerçekten ilgi çekici. 

Daha ne yazsam bilemedim. Bu okuma haftasının sanırım en iyisiydi. Bu okuma için diğer tüm katılımcılara ve Canım Arkadaşım Biblio'ya tekrar teşekkür ederim. 

Bu arada Cadılar Bayramı'nda yanı 31 Ekim haftası yine Sevgili Biblio ile Agatha Christie'nin Hallowe'en Party'sini yani Elmayı Yılan Isırdı kitabını okuyacağız. Katılımlarımızı bekliyoruz. Şimdiden herkese iyi bayramlar dilerim... 

5 yorum:

  1. Poirot'nun cevabı tam kendine yakışır, çok komikmiş cidden. Yazını okurken güldüm baya. :) ben bi de Ölüm Sessiz Geldi'de çimenlerde zıplamasını hiç unutamıyorum, ona da çok gülmüştüm.

    Üçüncü Kız, Tavuskuşu Cinayeti adıyla Christie toplama maceramın sonlarında bulabildiğim, çok yıpranmış bir kitaptı, çok beğenmiştim. Sonradan yine aynı çevirmenden yeni baskısı yapılınca almadım ama bir değişikliği var mı merak ediyorum :)

    Okumamız çok güzeldi, Cadılar bayramı için de öyle olacak eminim. Çok teşekkürler canım, bu güzel yazı ve herşey için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kopuk gelmedi bana acaba gözden geçirildi mi? Ben de merak ettim. Ayrıca çilek reçeli evet :)) Poirot'nun, George'nun bazı cümleleri çok şeker.

      Okumamız her zaman ki gibi muhteşemdi Cadılar Bayramı için görsel yapacak mısın? O okumamızı merakla bekliyorum Sevgiler...

      Sil
  2. merhaba sevgili deniz ben bu kitabın uyarlamasını izlemiş kitabını okuyamamıştım.film ve kitap arasında genellikle farklılıklar olabiliyor bu nedenle okumayı düşünüyorum.elmayı yılan ısırdı kitabını siz de okuyunca beraberce konuşuruz inşallah.sizin ve ailenizin bayramını şimdiden kutluyorum.yeni paylaşımlarda buluşmak üzere. sevgilerimle derya burak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün akşam yeniden izledim epey bir değişmiş. Ama yine de uyarlaması da çok keyifliydi. Çok teşekkür ederim sizin de bayramınızı kutlarım güzel yorumlarınız bana çok büyük bir keyif veriyor
      Sevgiler

      Sil
  3. Üçüncü Kız en sevdiğim Poirot maceralarından. Birincisi Miss Oliver'lı maceralara bayıldığım için. İkincisi de 'lı yıllarda geçtiği ve o dönemin Londrasını pek tatlı anlattığı için:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...