14 Ekim 2013 Pazartesi

Kenneth C. Davis & Jenny Davis - Edebiyattan Pek Anlamam


Edebiyattan Pek Anlamam (Don't Konow Much About Literature) 

Kenneth C. Davis& Jenny Davis

NTV Yayınları

2011, İstanbul

ISBN: 978-605-5443-24-5

208 Sayfa

Çeviri: Taciser Ulaş Belge



Tüm zamanların en etkili kitap ve yazarları hakkında bilmeniz gerekenler

Gelelim yazın okuduklarıma... Yazın okuduğum en hoş en keyifli kitaplardan biriydi Edebiyattan Pek Anlamam. Biraz Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne Yüksek Lisans'a başvuracağım için okudum. Belki mülakatta dünya edebiyatından da soru falan gelir diye. Gerçi mülakat hiç umduğum gibi gitmedi. En sevdiğim yazar bile sorulmadı neyse. Kitabın en ilgimi çeken noktası aslında 2011 yılında basılmış olmasına rağmen bu sene dikkatimi çekmiş olması. Birkaç arkadaşımın okuduğunu görünce ve bir sınav hazırlığım olunca aldım ben de ve bir çırpıda okudum. 

Çok keyifli... Her sayfada ya bir yazar ya da bir konu başlığı inceleniyor. Altında da sorular oluyor. Hem bilginizi ölçüyorsunuz hem de bilmediklerinizi öğreniyorsunuz. Daha ne olsun. 

Kitabın George Orwell, Rüzgar Gibi Geçti, Agatha Christie, Franz Kafka, Distopyalar, James Joyce, Nobel Ödülü Kazananlar/Kazanamayanlar, Jane Austen, Homeros, Dante, Soljenitsin v.b. sınavlarını başarıyla geçtim. Bir sürü not aldım,satır altı çizdim. 

Kitabın başında ki alıntıyı da çok sevdim: 
"Bilmediklerinizi bir araya toplasanız çok büyük bir kitap olur" Sydney Smith 

Şahane değil mi? 

Kitap seviyorsanız -ki seviyorsunuzdur bir kitap blogu okuduğunuza göre- okumanızı tavsiye ederim. 


 Nasıl okumuşum? Böyle :) 

İYİ BAYRAMLAR :) 

11 yorum:

  1. Okunacaklar listasine yeni bir kitap daha ekleyeyeceğim anlaşılan.Sizin sitenizde tavsiye ettiğiniz Agatha Chiristie nin Gizli Defterleri kitabına başladım inşallah bu kitabıda okurum.Ahmet Hamdi Tanpınarın Huzuru yeni bitti.Çok güzel bir kitaptı tavsiye ederim.Tanpınarı okurken hep Virginia Woolf u hatrladım .Neden bilemiyorum.Neyse fazla uzatmayayım .Sevgilerimle DERYA Burak.
    Resimde bir harika bu arada ellerinize sağlık :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Sevgili Derya :) Huzur'u okudum Tanpınar'ı çok seviyorum Saatleri Ayarlama Enstitüsü'nü özellikle. Virginia Woolf'un da epey eserini okudum blog arkadaşım Biblio ile bu okuma haftaları yada ayları bu yüzden çok keyifli oluyor. Aslında zor okunana yazarları bile bir çırpıda okuyor insan. Gizli Defterleri ben külliyat bitince tekrar okumak istiyorum :)
      Sevgiler teşekkürler güzel yorumun için

      Sil
  2. kitabın başındaki söz için bile okunabilirmiş:)

    YanıtlaSil
  3. İnstagram'da okuduğunu gördüğümde çok ilgimi çekmişti bu kitap. Alınıp okunacak listeme ekledim, çok teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten ben de çok sevmiştim, hatta senin yazını okuyunca tekrar okuyasım geldi =D Keyif fotoğraflarına da bayılıyorum ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Canım :) kahve kitap ve tatlı çok güzel gidiyor
      Sevgiler

      Sil
  5. Güzel bir kitaba benziyor. Kitabın başında ki söze bayıldım çok anlamlı. En kısa zamanda kitabı edinmeyi planlıyorum...

    YanıtlaSil
  6. ah bu harika bir kitaba benziyor, tam bizlikmiş canım:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...