24 Ocak 2013 Perşembe

Agatha Christie - 16.50 Treni


16.50 Treni (4.50 From Paddington)

Agatha Christie

Altın Kitaplar

2011, İstanbul

ISBN: 978-975-21--0467-9

288 Sayfa

Çeviri: Çiğdem Öztekin




Elspeth McGillicuddy noel alşverişini yapar ve trene biner. Bir ara uyuklayan Bayan McGilicuddy uyanır ve manzarayı izlemeye başlar. Bu sırada yandaki raydan aynı yöne giden bir tren yaklaşır. İki tren yan yana giderken bir pencerenin storu açlır ve Bayan McGillicuddy arkası dönük bir adamın bir kadını boğduğunu görür. Bir an ne yapacağını bilemeyen Bayan McGillicuddy felç olmuş gibi dona kalır. O sırada gelen kondüktöre olanları anlatır. Kondüktör pek inanmışa benzemese de yetkililere haber vereceğini söyler. İneceği istasyona gelen Bayan McGillicuddy bir taksi ile yakın arkadaşının evine gelir. Arkadaşı onu kapıda karşılar ve Bayan Mcgillicuddy hemen konuya girer "Jane bir cinayete tanık oldum". Miss Marple önce biraz kendine gelmesini ve sonra olanları anlatmasını ister. Miss Marple yaşı ilerlemesine karşı bu olayı çözmeye karar verir. Kendisine yardımcı olmak için becerikli, zeki genç bir kadın Lucy Eyelesbarrow'u seçer. Genç kadın da yardımı seve seve kabul eder ve araştırma başlar.

Agatha Christie'nin nedense böyle trende geçen roman ve öykülerini seviyorum. Daha önce Mavi Trenin Esrarı ve Doğu Ekspresi'nde Cinayet romanı ve Plymouth Ekspresi öyküsünde treni kullanmıştı. Ama bu sefer konu biraz daha ilginç. Yandaki trende olaya şahit olan yaşlı bir kadına pek fazla güvenilmiyor. Olayları rüyasında görmüş olduğunu düşünüyorlar. Ama Miss Marple inatla araştırmaya devam ediyor ve olayları çözümlüyor.

Romanın hemen hemen bire bir güzel bir uyarlaması var. Yılbaşı döneminde okumanızı öneririm. Ben çok sevdim.

3 yorum:

  1. Son okuduğumda ben de çok sevdim bu kitabı. Becerikli Lucy de çok hoşuma gitmişti. Sanırım Miss Marple'ın -Uyuyan Ölüm'den sonra- en güzel kitaplarından.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lucy kesinlikle muhteşem yaptığı yemekler özellikle tatlılar iştah açıyor okurken :) Uyuyan Ölüm'e epey yaklaştım...
      Güzel yorumların için çok teşekkür ederim Sevgiler...
      Not: En güzeli sona kaldı...;)

      Sil
  2. Benim okuduğum ilk Agatha romanıydı :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...